Успішний проект чи черговий довгобуд у Новограді-Волинському?

  У Новограді-Волинському, 7 грудня розпочалися роботи з демонтажу будівлі по вул. Шевченка, 18, на місці якої міська влада має намір збудувати центр надання адміністративних послуг у сучасному форматі «Прозорого офісу».

 

  Ініціатор проекту — міський голова Віктор Весельський — неодноразово розповідав про переваги, які отримають місцеві жителі, коли завершиться будівництво. Зокрема, й під час щорічного звіту перед громадою міста, що відбувся 16 листопада, повідомляє zvyagel.com.ua.

  «У Прозорому соціальному офісі, що постане у центральній частині міста, на першому поверсі розміститься Пенсійний фонд, а на другому — департамент праці і соціального захисту населення міської ради. Приміщення буде обладнано найсучаснішою технікою. Також передбачена доступність в установу для людей з обмеженими фізичними можливостями.

  Прозорий соціальний офіс у Новограді-Волинському буде справжньою окрасою міста, але найголовніше — нарешті мешканці міста будуть отримувати соціальні послуги в одному місці: зручно, якісно та доступно», — анонсував міський голова.

  Також було озвучено джерела й обсяги фінансування: «Досягнуті домовленості з найвищим керівництвом держави щодо будівництва Прозорого соціального офісу. Нагадаю, що на його будівництво з Державного бюджету буде виділено 24 млн. грн. Це — 83% загальної вартості проекту. Решту (17%, а це — 5 млн. грн.) профінансує міський бюджет».

  Утім, попри голосні заяви, час спливав, а будівництво не розпочиналося. Більше того, стояла нерозібраною одноповерхова будівля (на місці для «Прозорого офісу»), яка стала предметом судового спору між міською і районною владами. Нагадаємо, що міська влада пішла на неабиякі поступки, аби швидше отримати цю земельну ділянку. Взамін будівлі, що йшла під знесення (де працювали районні установи й організації), на позачерговій сесії 19 жовтня районній владі було надано в оренду на 25 років за символічну плату (1 грн. в рік) комунальні приміщення в центрі міста площею 167 кв. метрів.

  З огляду на це газета «Звягель» звернулася до міського голови Віктора Весельського з інформаційним запитом, щоб отримати відповіді на питання, які цікавлять громаду.

  Запит ми направили 5 грудня, і вже через три дні надійшла відповідь. Цікаво, що саме в цьому часовому проміжку (7 грудня) розпочалися активні роботи щодо демонтажу вищезгаданого приміщення.

  «Додатком №7 до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачено видатки в обсязі 113562,1 тис. грн. «Субвенція з Державного бюджету міським бюджетам м.Дніпра… Новограда-Волинського на проведення робіт, пов’язаних зі створенням і забезпеченням функціонування центрів надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс», зокрема, місту Новограду-Волинському — 8000,0 тис. грн.», — йдеться у відповіді.

Станом на 07.12.2017 року дана субвенція з Державного бюджету до міського бюджету не надійшла.

Стосовно ходу робіт інформують наступне:

  • 27.06.2017 р. — розміщено на сайті оголошення про відкритий конкурс на ескізну пропозицію щодо реконструкції будівлі на вулиці Шевченка, 20, у м.Новоград-Волинський зі збільшенням розмірів для створення центру надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс»;
  • 01.08.2017 р. — відбулося розширене засідання міської архітектурно-містобудівної ради та визначено переможця;
  • протягом серпня — підготовка містобудівного розрахунку;
  • 05.09.2017 р. — підписано договір на виконання робіт із виготовлення проектно-кошторисної документації. Термін, відповідно до договору, — 2 місяці;
  • 02.11.2017 р. — підготовлену проектну документацію направлено у ДП «Укрдержбудекспертиза» для виготовлення експертного звіту.
  • 30.11.2017 р. — оголошено тендер на визначення переможця.

  Як бачимо, проект «довго запрягає». Чи не стане він порожньою обіцянкою, на кшталт, біогазового заводу, чи довгобудом — як хірургічний корпус, — побачимо разом. Адже будівельний майданчик розташований у самісінькому центрі міста й постійно перебуватиме під пильним поглядом громади.

  Тим часом додаткову порцію уваги до об’єкту привернув Петро Фатенко — голова районної організації ветеранів. Попри домовленості (й надання приміщень взамін, про які йшлося вище), він до останнього не звільняв робочий кабінет, який функціонував у будівлі по вул.Шевченка, 18. І лише в той день, коли споруду почали валити, виніс старенькі меблі й папери надвір і влаштував «офіс» просто неба — на тротуарі, що веде до Будинку рад. Мовляв, жодної альтернативи йому не пропонували і тепер вигнали на вулицю.

  Хоча з інших джерел «Звягелю» стало відомо, що для потреб районної організації пропонувалися щонайменше три варіанти приміщень. Чому вони не підійшли Петру Фатенку, — він не пояснив.

  Ближче до вечора того дня нехитрі пожитки ветеранської організації з вулиці прибрали. Перший заступник міського голови Сергій Колотов та начальник управління ЖКГ Олександр Богданчук на питання: «Куди переселять районну ветеранську організацію?» відповіли ухильно. Запевнили лише, що без даху над головою ветерани не залишаться.

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework