Апеляційний суд не задовольнив позов депутата райради стосовно незаконного рішення міськвиконкому про продаж алкоголю на Дні Житомира

  Сьогодні, 18 грудня, у Житомирському апеляційному адміністративному суді, що на майдані Путятинський 3/65, відбулося судове засідання, на якому позивач Микола Череднік, депутат Богунської районної ради, оскаржує незаконне рішення, згідно якого члени виконкому Житомирської міської ради дозволили продавати алкоголь на святкуванні Дня міста Житомира. Це вже другий суд стосовно цієї справи. 

  Нагадаємо, що минулого разу засідання відбулося ще 1 вересня цього року, але не в апеляційному, а в Корольовському районному суді м. Житомира. Тоді справу розглядав суддя Корольовського районного суду м. Житомира Костянтин Шалота. Того разу суд не задовольнив позов Миколи Чередніка, тож алкоголь на фестивалі вуличної їжі, який відбувався у межах відзначення 1133-ї річниці від дня заснування Житомира, все ж продавали.

  Сьогодні ж і позивач, і його представник в черговий раз представили суддям докази та висловили аргументи, яких, вони переконані, достатньо, аби представники Феміди дійсно визнали рішення виконкому про продаж алкоголю незаконним, а також скасували рішення суду першої інстанції, тобто Корольовського районного суду. Звісно, самого факту продажу алкоголю на Дні міста вже не зміниш, але був шанс визнати незаконним рішення міськвиконкому, довести, що це рішення виходить за повноваження виконавчого комітету і прийняте зі значними порушеннями як регламенту, так і національних законів. Але цього сьогодні теж не сталося: в апеляційному суді позов Миколи Чередніка також не задовольнили.

  Від головуючого у судовому засіданні можна було почути репліки, в яких він прямим тексом ставив під сумнів, що прийняте виконком рішення якось негативно позначилося і вплинуло особисто на самого позивача, чи якимось чином порушило його права. В результаті маємо те, що маємо. Позов депутата Богунської районної ради вдруге не задовольнили.

  «Рішення суду в обох випадках нехай буде на совісті тих суддів, які розглядали мій позов. Особисто я вважаю рішення суддів неправомірним. Є чіткі факти: Житомирська міська рада вийшла за межі своїх повноважень. На сьогоднішньому суді представник відповідача не сказав, на підставі якого закону міськвиконком дозволив продаж алкоголю. Натомість позиція влади взагалі незрозуміла: мовляв, “ми лише дали дозвіл на продаж алкоголю, а до того, хто і що продавав на Дні міста, ми не маємо жодного стосунку″. Тоді виникає питання: навіщо нам така влада, якій все байдуже і яка ні до чого не має стосунку? Вони самі прийняли рішення і самі ж мали його контролювати. Натомість на Дні міста продавалися не лише слабоалкогольні напої, а різні алкогольні напої, міцніші. Тут маємо ще питання: хто на цьому заробив і чому така позиція міської ради? Якщо їм подобається, що хтось заробляє на продажі алкоголю, то нічого хорошого про таку владу сказати не можна.

  Чи буду я далі оскаржувати це рішення? Чесно кажучи, я й сам ще не знаю. З одного боку, чисто принципово, його варто оскаржити і довести до Верховного суду. Цей варіант не можна виключати. Але з іншого боку розумієш, що це певні часові, фінансові витрати, затрати власних сил. Тож поки точно не скажу, чи я продовжу оскаржувати це рішення. Зазначу лише, що я не погоджуюся ані з сьогоднішнім рішенням апеляції, ані з попереднім рішенням суду», — зазначив Микола Череднік.

Читайте також: Депутат райради: «Незаконне рішення виконкому має бути скасованим»

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework