Львівське сміття знову в Коростенському районі

  Неприємну знахідку, яка приголомшила Коростенський район,  виявили жителі села Ходаки на території своєї сільської ради – звалище львівського сміття.

  Жителі села висловили глибоке занепокоєння питанням організації сміттєзвалища на території села. За словами місцевих жителів, протягом місяця було завезено десятки фур сміття на територію колишнього колгоспу. Жителі села також визначили походження сміття: «Діти пролізли на територію сміттєзвалища, що оточена зі всіх сторін муром та металевими воротами, та знайшли товарні чеки, на яких вказано місце покупки – місто Львів, після чого відразу зателефонували до поліції».

  Більше за все Ходаківчан хвилють наслідки такого стихійного сміттєзвалища: «Якщо піде дощ, всі нечистоти потраплять в грунт, а звідти – в наші криниці». Місцеві жителі тривожаться, що можуть розповсюджуватися різноманітні інфекційні захворювання.

  Протягом тижня це питання знаходилось на особливому контролі у голови райдержадміністрації Сергія Дмитрука. Активно здійснювалися виїзди на місце події, проводився збір інформації від очевидців та всі інші можливі заходи з вирішення проблеми.

  Микола Подольський, начальник управління економіки райдержадміністрації, який безпосередньо брав участь у вирішенні цього питання, прокоментував ситуацію таким чином: «До нас надійшли звернення з урядової гарячої лінії та лист від жителів села Ходаки. Ми підготували та направили листи до Обласної екологічної інспекції, Обласного управління екології та природних ресурсів і до Служби безпеки України. За результатами звернень 5 жовтня на місце події виїхала екологічна інспекція. Неодноразово на місце вищезгаданих подій виїжджали і представники поліції. По даному факту відкрито кримінальне впровадження та проводяться слідчі дії».

  Сергій Дмитрук прокоментував ситуацію: «Робота правоохоронних органів знаходиться на постійному контролі райдержадміністрації. Ускладнює вирішення проблеми те, що сміття вивезене на приватну територію, для доступу до якої потрібно мати законні підстави. Сьогодні власник відмовляється йти на контакт, незважаючи на всі запрошення і громади, і органів влади. Неодноразово проводилися збори громади, але він їх також ігнорував. Тому, на сьогоднішній день органи влади мають діяти межах чинного законодавства, відповідні правоохоронні органи активно ведуть розслідування даної справи, нагляд здійснює прокуратура. Питання залишається на постійному посиленому контролі. Райдержадміністрація докладає всіх зусиль, аби знайти можливості для ліквідації цього сміттєзвалища».

Джерело: mykorosten.com

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework