Як можна було багато років тому закрити один із найкрасивіших дитячих садочків в Житомирі «Золотий півник»? ФОТО

  Про цей навчальний заклад, який закрили вже, мабуть, років з 20 тому, житомиряни й досі часто згадують. Багато хто донині задає питання «Як можна було закрити колись один із найкрасивіших дитячих садків у Житомирі?». Як не прикро це визнавати, але відповідь висить десь у повітрі, вона, мабуть, загубилася десь в історичній давнині або ж розчинилася в глибині років.

  На своїй сторінці у Facebook житомирянка Ольга Орєхова в черговий раз нагадала про дитячий садок «Золотий півник», який сьогодні викликає лише ностальгію та сумні спогадати. А все тому, що цей освітній заклад дійсно міг би бути окрасою міста, якби й досі функціонував та розвивався.

Dytyachyj sadok Zolotyj pivnyk u Zhytomyri 1

   «Колишній дитячий садок “Золотий півник” у Житомирі (ред. до речі, на нинішній вулиці Олега Ольжича). Мабуть, один із найкрасивіших дитячих садків в Житомирі. Був. Кому він заважав? Як можна було так все занедбати, а потім кричати, що в місті нехватка дитячих садків? Спершу на території колишнього освітнього закладу зробили комерційний інститут, котрий, здається, втратив акредитацію, далі — “Фінтесманію”, після цього — пекарню, потім — агенцію з оформлення на роботу за кордон. Питання: чому було не зберегти цей дитячий садок? Dytyachyj sadok Zolotyj pivnyk u Zhytomyri 1  Це ж навіть нового нічого не потрібно будувати — просто зберегти те, що було. А вид який у центрі міста на головній вулиці! І що, всім подобається, нічого нікого не бентежить?

  P.S. Можливо, хтось був у цьому дитячому садку, то викладайте у соціальних мережах фото тієї краси. Ми поностальгуємо)», — зазначила в своєму дописі Ольга, додавши декілька світлин «Золотого півника», зроблених нещодавно. Окрім того, для порівняння, вона у цій же публікації  виклала ще й фото одного з дитячих садків Києва. Проводячи паралелі між обома цими освітніми закладами, жінка додала: «Житомир — це ніби інша планета, порівняно з Києвом. Інший вимір. Сутінки».

Dytyachyj sadok Zolotyj pivnyk u Zhytomyri 1 Dytyachyj sadok Zolotyj pivnyk u Zhytomyri 1

  Ось як прокоментували допис житомирянки інші користувачі:

Dytyachyj sadok Zolotyj pivnyk u Zhytomyri 16

Dytyachyj sadok Zolotyj pivnyk u Zhytomyri 16 Dytyachyj sadok Zolotyj pivnyk u Zhytomyri 16 Dytyachyj sadok Zolotyj pivnyk u Zhytomyri 16

  Поглянувши на світлини дитячого садку в Києві, м’яко кажучи, дивуєшся, трохи не віриш і навіть залишаєшся під враженням від того, що цей дошкільний навчальний заклад знаходиться саме в Україні, в столиці нашої держави. Ти справді ніби дивишся на якісь зображення з іншого виміру. Ніщо не заважає створювати дитячі садки, хоча б трохи подібні до того, що в Києві. І ми зараз маємо на увазі не лише зовнішнє оформлення, а й багато інших складових, які й мають входити в загальне визначення якісного дитячого садочку, в якому дітям комфортно та затишно перебувати. Головне, мабуть, що заважає — байдужість сильних світу цього, небажання людей щось змінювати і докладати для цього зусиль. Натомість, ми краще будемо скаржитися, що місць у дитячих садках не вистачає, а групи в них переповнені. Але ж одними розмовами проблем не вирішити. Героями потрібно ж бути не словах, а на ділі…

Фото зі сторінки Ольги Орєхової у Facebook

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework