На Житомирщині заступника голови районної ради визнано винною за допущений конфлікт інтересів

  Коростенською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом адміністративного протоколу щодо скоєння заступником голови Овруцької районної ради правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

  За результатами судового розгляду постановою Коростенського міськрайонного суду заступника голови райради визнано винною у скоєнні адміністративних правопорушень.

  Йдеться про те, що заступник голови районної ради, будучи посадовою особою, уповноваженою на виконання функцій органу місцевого самоврядування, порушила вимоги антикорупційного законодавства та допустила конфлікт інтересів.

  Зокрема, достовірно знаючи, що на розгляд сесії районної ради винесено питання про затвердження списку присяжних Овруцького районного суду, до якого включено близьких їй осіб, а саме, чоловіка та рідну сестру, не повідомила представницький орган місцевого самоврядування – сесію районної ради - про наявність у неї реального конфлікту інтересів.

  У подальшому посадовець, будучи ознайомленою із вимогами антикорупційного законодавства, разом з іншими депутатами проголосувала за затвердження списку присяжних районного суду, до складу якого увійшов її чоловік та рідна сестра.

  Такими діями заступник голови районної ради порушила вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework