Житомир: рятувальники та церква за безпеку під час Різдвяних свят

  З метою запобігання виникнення пожеж у культових спорудах під час Різдвяних богослужінь, 5 січня інспекторський склад Житомирського міського відділу Управління ДСНС Житомирщини провів профілактичний рейд по релігійних закладах обласного центру.

  Як зазначив перший заступник начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин: «На території м. Житомир розташовано 6 культових установ. З метою недопущення виникнення пожеж, рятувальники велику увагу приділяють проведенню роз’яснювальної роботи серед настоятелів та прихожан. Аби не допустити нещасних випадків під час свят, з настоятелями, старостами та робітниками проводяться бесіди та інструктажі, а прихожанам роз’яснюють правила пожежної безпеки».

  Всім учасникам інструктажів рятувальники надали пам’ятки з основних правил пожежної безпеки, яких потрібно дотримуватися для запобігання виникнення загорянь. Отримані знання священнослужителі доноситимуть до вірян, щоб у подальшому, спільними зусиллями, уникати небезпечних ситуацій. Співробітники ДСНС також звернулися до священнослужителів із закликом у святкові дні приділити особливу увагу людям похилого віку, які через вікові проблеми зі здоров’ям можуть знехтувати правилами протипожежної безпеки і випадково стати винуватцями займань.

  Самі ж священнослужителі теж готуються до заходів у плані забезпечення пожежної безпеки: оснащують приміщення вогнегасниками, визначають людей, які здійснюватимуть нагляд за місцями де користуються відкритим вогнем. Зокрема,  підсвічники, лампадки тощо.

  Прихожани повинні чітко усвідомлювати, які можуть бути наслідки від необережного поводження з вогнем. Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або ж чужі речі, що можуть миттєво спалахнути. Залишені без нагляду церковні атрибути – є однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж під час святкування Різдва.

 Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework