"Не бачить нот, але вражає": історія незрячого баяніста та його першого сольного концерту

  Незрячий баяніст із Бердичева, що на Житомирщині, самостійно на слух вчить і обробляє музичні твори. Попри ваду зору, він вивчив з десяток музичних композицій, з якими і виступив на своєму першому сольному концерті. До цього його загітували друзі й колеги.

  Олександр Цовбун втратив зір через побутову травму понад 30 років тому. Від депресії врятували дружина і баян. Відтоді музикант за освітою на слух відтворює відомі мелодії. Вивчив вісім вальсів і самотужки їх обробив.

  "Прослуховую і по фрагментах запам'ятовую мелодію, перевіряю її, що я підбираю, чи правильно. І так запам'ятовую швидко сам матеріал", – розповідає баяніст.

  Чоловік працював у районному будинку культури. Нині – рік як на пенсії. Проте музики не полишив.

  "У нього дуже комунікабельний характер. Він полюбляє гумор, у нього невичерпне почуття гумору. Він закоханий у музику, яку чує кожен день", – каже дружина Майя Козир.

  Друзі та колеги Олександра зорганізували перший його сольний концерт.

  "Я дивуюся: як він не бачить нот, але в голові тримає їх стільки! Як він знає так багато музичного матеріалу – це просто фантастика! Тут справжня музика для душі та серця. Я вважаю, що на такій музиці люди стають добріші, сердечніші й розумніші", – зазначає композитор Олесь Коляда.

  Що напланував собі музикант та як звучить його баян – дізнайтеся з сюжету "5 каналу".

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework