Перші жертви вогняної стихії… серед них і діти

  Упродовж останніх Новорічних свят вогнеборці Житомирщини ліквідували 24 пожежі. На жаль, зафіксовано вже 3 загиблих на пожежах, серед яких і малолітні діти.

   Остання трагедія зафіксована в с. Копище Олевського району. Там горів дерев’яний дім. Як з’ясувалося, того вечора господар був на роботі, а його дружина пішла поратися по господарству та залишила на ліжку двох дітей. Тримісячна донька у цей час спала, а півторарічний хлопчик грався. За кілька хвилин жінка повернулася, однак, коли відкрила вхідні двері сильне задимлення не дало їй змоги потрапити в оселю. Перелякана мати покликала на допомогу сусідів, які самостійно загасили пожежу, не викликаючи підрозділи ДСНС.

  У напівобгорілому ліжку були виявлені тіла двох дітей, яких врятувати уже не вдалося. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено ліжко та обвуглено стіни в кімнаті помешкання. Поруч із ліжком на місці події рятувальники помітили використані сірники.

  Ймовірно, займання сталось через дитячі пустощі з вогнем. Остаточні обставини пожежі наразі встановлюють фахівці.

  Рятувальники Житомирщини застерігають!!!

  Шановні батьки! Безпека ваших дітей, в першу чергу, у ваших руках! Під час Новорічних та Різдвяних свят, не забудьте приділити увагу малечі та не залишайте її без нагляду. Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо. 

  Пам'ятайте – дітям заборонено гратися з піротехнічними виробами, адже це іграшки лише для дорослих. Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером «101».

  Життя наших дітей залежить тільки від нас самих! Тож давайте проведемо свята весело та безпечно!

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 09/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework