Благодійність в дії: три міські лікарні Житомира отримали функціональні спеціалізовані медичні ліжка. ФОТО

  У середу, 10 січня, в приміщенні ЦМЛ №1 міста Житомира відбулася передача медичного обладнання для трьох міських лікарень - 30 медичних функціональних ліжок з електроприводом. Невдовзі їх розмістять у відділеннях ЦМЛ №1, ЦМЛ №2 та дитячої міської лікарні.

 

  Обладнання - благодійна гуманітарна допомога Мальтійського ордену. Покриття видатків на транспортування взяла на себе компанія Євроголд Індестріз ЛТД, австрійський інвестор з представництвом та виробництвом в Житомирі.

  «Сьогодні три міські лікарні, завдяки компанії “Євроголд”, отримали по 10 функціональних ліжок, тобто усього 30 ліжок. Кожне таке ліжко в Україні коштує не менше 30‒40 тисяч гривень. Тож впевнено можна сказати, що це дуже коштовна допомога. Ми щиро дякуємо благодійникам за їх добру ініціативу і сподіваємося, що це не остання така допомога від компанії і в майбутньому буде ще не один спільно реалізований проект», - зазначив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

  Як розповіла під час вручення обладнання Олена Гроліч, представник Євроголд Індестріз ЛТД: «Ми не вперше здійснюємо доставку благодійної допомоги з Європи. Я впевнена, що це й не остання підтримка, яка ініційована компанією. Знаючи плачевне становище житомирських лікарень, ми вирішили допомогти чимось зі свого боку. Тому вже встигли привезти 30 лікарняних ліжок з електроприводом та матрацами, 30 колісних ходунків, 6 крісел на колесах та 2 медичні каталки. Нам вдалося це зробити разом з Українським посольством в Австрії в особі Олександра Щерби та за підтримки Мальтійського ордену».

  Зазначимо, що ліжка прибули до Житомира зі Швейцарії і мають підвищені функціональні можливості. Це дозволяє правильно розташувати пацієнтів, допомагати їм розміститися в максимально зручному для них положенні, а також здійснювати медичному персоналу повноцінний догляд за пацієнтом. Хоча обладнання вже було в ужитку, але воно знаходиться у дуже доброму стані, тож ним буде дуже комфортно користуватися. У цьому медиків та представників ЗМІ, присутніх на врученні облання, запевнили і Матвій Хренов, і Олена Гроліч, і начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова, котра теж була на заході.

  У свою чергу заступник головного лікаря ЦМЛ №1 з питань охорони материнства і дитинства Світлана Данилюк сказала про щойно отримане обладння: «Дуже зручне і функціональне ліжко. Ми можемо будь-яке положення надати пацієнтам, транспортувати їх з пологового залу на вищий поверх чи в реанімацію, куди нам потрібно. За своїми параметрами і функціональними можливостями таке ліжко дуже зручне як для перебування жінки, так і для роботи медичних працівників».

  Зауважимо, що вже другий рік поспіль Мальтійський орден передає до українських лікарень гуманітарну допомогу. Цього року медичні заклади Житомирської області отримають близько 40 лікарняних ліжок з матрацами та електроприводом (функціональних ліжок), 30 колісних ходунків, 6 крісел на колесах, 3 пересувні шафи невідкладної допомоги. В цих лікарнях, до речі, також проходять реабілітацію і військовослужбовці із зони АТО.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework