На Корбутівці можуть зрізати майже 300 дерев?

  На сайті Житомирської міської ради 9 січня цього року опубліковано проект рішення, в якому йдеться про надання дозволу видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень майже 300 дерев на Корбутівці.

   Спершу нашу увагу привернула публікація на сторінці спільноти «ZT GO Куда пойти в Житомире?» в мережі Facebook: «Дерева - один з найбільших природних ресурсів Землі. Але шкода, що не всі це розуміють. На Корбутівці у Житомирі планують зрізати майже 300 дерев, які заважають будівництву.

  Відповідний проект рішення опублікований на сайті Житомирсткої міської ради». Також у цьому дописі є декілька світлин, на яких зображена місцевість, про яку йде мова.

  Зайшовши на сайт Житомирської міської ради і поглянувши на проекти рішень, опубліковані 9 січня, ми знайшли цей документ, у якому вказано: «1. Дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в акті обстеження зелених насаджень від 07.12.17 №216, ТОВ “Інвестиційна технологія” після подання документа про сплату відновної вартості зелених насаджень.

  1. Дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в акті обстеження зелених насаджень від 07.12.17 № 216/1, ТОВ “Інвестиційна технологія” і звільнити від сплати відновної вартості за вказані в акті зелені насадження.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов'язків».

  Варто пояснити, що в акті №216 йдеться про те, що комісія обстежила земельну ділянку на Корбутівці та оглянула зелені насадження за адресою: проїзд Шпаківського, 25, 27, 29. Через те, що дерева заважають будівництву багатоквартирних житлових будинків, їх можуть зрізати. Зазначимо, що обстеження цієї земельної ділянки здійснювалося на підставі звернення ТОВ «Інвестиційні технології». Під час перевірки за вище вказаною адресою (проїзд Шпаківського) було виявлено більше 70 дерев. З них 11 знаходяться в доброму стані, 40 у задовільному, а 21 у незадовільному стані. «Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 року №1045 “Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах” на обстежені зелені насадження нарахована відновна вартість в сумі 66 605,28 гривень». Площа цієї земельної ділянки 0,415 га. Отож, за понад 70 дерев фірма повинна сплатити 66 тисяч 605,28 гривень.

  А в наступному акті (№216/1) мова йде про обстеження зелених насаджень за адресою: проїзд Шпаківського, 12/1. У цьому випадку видалення зелених насаджень пов’язано з будівництвом дитячого центру дозвілля і відпочинку. На цій земельній ділянці можуть вирізати 221 дерево, а відновна вартість цих зелених насаджень становить 874 тисячі 185,84 гривень. Серед усіх цих дерев 41 знаходяться у доброму стані, 174 у задовільному, 4 у незадовільному та 2 - у сухостійному станах. Площа цієї земельної ділянки під забудову - 0,6125 га. Але, як ми вже зазначали вище, в проекті рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради вказано, що забудовник звільняється від сплати відновної вартості на цій території.

  Насамкінець додамо, що фото, які використані в цьому матеріалі, було взято з проекту рішення міськвиконкому та актів обстеження зелених насаджень на корбутівці, про які ми нині розповідали. Отже, проект рішення опублікований, а як події розвиватимуться далі - дізнаємося згодом, коли стане відома якась нова інформація.

n 1101187 1

Читайте також: 7 цікавих місць Житомирщини, які варто відвідати заради естетичних вражень та фотографій

n 1101187 1

Читайте також: У центрі Житомира знаходяться пам'ятки архітектури XIX століття, що потребують реставрації. ФОТОРЕПОРАЖ

Читайте також: Один із останніх в Житомирі будинків зразків модерну: обласний літературний музей. ФОТО

Читайте також: У разі перевірки Будинок офіцерів у Житомирі можуть визнати аварійним, але ремонтувати його ніхто не збирається. ФОТО

Читайте також: Дворами житомирських вулиць. ФОТО

 Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework