Як сформувати ефективну мережу закладів охорони здоров’я? Практика Житомирських ОТГ

  У Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування створеного Програмою «U-LEAD з Європою» голови ОТГ спільно з представниками райдержадміністрацій та фахівців ОДА напрацьовували компоненти формування спроможної мережі надання первинних медичних послуг в ОТГ в рамках круглого столу.

 

  «Сьогодні ми маємо донести до управлінців на місцях необхідність формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я, яка відповідає інтересам населення. Крім того, згідно проекту будівництва нових амбулаторій за рахунок фінансової підтримки держави. Вже надіслано 54 заявки від громад та районів, тому ми надаємо інформацію про алгоритм виконання всіх робіт», - розповів Віталій Римар, радник з муніципальних послуг Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  Круглий стіл розпочався із презентації ключових вимог до процесу формування мережі закладів охорони здоров’я. Крім того представникам громад надали послідовну інструкцію дій з реалізації будівництва нових амбулаторій. Окремо обговорили проблеми функціонування програмного забезпечення для закладів охорони здоров’я Ehealth.

  «Ця програма дозволяє підняти ефективність роботи закладів охорони здоров’я. Крім того – це має спростити роботу і самих лікарів та персоналу. Але для того щоб ці програми ефективно запрацювали, необхідні знання та бажання. Сьогодні, з огляду на кількість присутніх у Центрі, я бачу, що бажання є, а знання ми готові допомогти здобути», - поділився Юрій Жиляєв, представник компанії розробника програмного забезпечення.

  Учасники круглого столу отримали інформацію про механізм формування ефективної мережі закладів та напрацювали конкретні алгоритми вирішення проблем із будівництвом амбулаторій та впровадження сучасних технологій.

  «Такі круглі столи необхідні для спільної комунікації та обміну досвідом. І дуже добре. Що сьогодні голова Новоборівської ОТГ Григорій Рудюк, вам представлятиме свій досвід формування мережі. Це є практика, яка необхідна для реформи», - наголосив Микола Суслик, начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

Дмитро Клименко

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework