Як знайти житло для молоді? Досвід Брусилівської ОТГ

  В Брусилівській ОТГ в селі Осівці вчора, 11 січня, голова громади Володимир Габенець вручив ключі від будинку двом сиротам. Це соціальне житло отримали діти сироти із сіл Осівці та Морозівка.

 

  «Ми придбали це житло за рахунок підтримки державного бюджету. Понад 230 тисяч гривень ми отримали у грудні минулого року і оперативно їх використали. Крім того ми виділили понад 22 тисячі гривень із місцевого бюджету для придбання земельної ділянки біля будинку. Таким чином ці діти отримають своє житло», - наголосив Володимир Габенець, голова Брусилівської ОТГ.

  Оселя розташована в селі Осівці поблизу центру. Будинок одноповерховий, загальною площею 72,2 кв. м., зданий в експлуатацію в 1991 році, і зараз у придатному для проживання стані. На земельній ділянці, площею 0,25 га, розташовані вбиральня, погріб, приміщення для утримання господарства (сарай) та сад. У будинку наявні деякі меблі.

  «В будинку є можливість облаштування двох окремих квартир, є два входи. Також є деякі меблі, зокрема у спальнях є шафи, стіл, стільці та ліжко. Система опалення сучасна, електрична. Це буде гарний старт для дівчаток, які сьогодні ще навчаються у ВУЗах», - наголосила Людмила Мельник, начальник служби у справах дітей, сім'ї та молоді Брусилівської ОТГ.

  В с. Осівці налагоджена інфраструктура: відстань до районного центру 7,3 км. В населеному пункті знаходиться фельдшерсько-акушерський пункт, бібліотека, будинок культури, навчально-виховний комплекс, магазин. На 2018 рік місцева влада запланувала купівлю ще декількох будинків у якості соціального житла, адже наразі 21 дитина сирота знаходиться на черзі із отримання житла. Купуватимуть будинки за рахунок бюджету громади, адже сьогодні, завдяки реформі децентралізації Брусилів отримав значний фінансовий ресурс, який дозволяє не лише утримувати соціальну інфраструктуру, а й закладати основи розвитку.

Дмитро Клименко

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 12/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework