×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі обговорили проблему епідемії серцевих катастроф

5 листопада в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулася науково-практична конференція «Зупинити епідемію серцевих катастроф», яка проходила за участі головного позаштатного спеціаліста МОЗ України Костянтина Руденка, начальника відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню департамента охорони здоров’я облдержадміністрації Олексія Андрушка, обласного позаштатного кардіолога ДОЗ облдержадміністрації Олени Ільчишиної.

Про цеповідомила прес-служба ДОЗ.

В роботі конференції взяли участь українські провідні спеціалісти-кардіологи, а також головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, районні кардіологи, лікарі загальної практики, педіатри та акушер-гінекологи.

Із вступним словом виступив начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню ДОЗ Олексій Андрушко, який привітав шанованих гостей та побажав всім 150-ти учасникам представницького форуму плідної роботи.

Доктор медичних наук, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих» Костянтин Руденко виступив на тему «Сучасний стан надання кардіохірургічної допомоги в Україні» та презентував в області Всеукраїнський проект «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф».

За словами Костянтина Руденка, проект спрямований на вирішення низки питань підвищення якості надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги населенню та доступності високоспеціалізованої діагностики й лікування. Актуальність проблеми суттєво підвищується саме зараз. Одним із найнебезпечніших наслідків нинішньої ситуації в Україні є психологічний стан українців та вірогідний стрибок захворювань, у першу чергу серцево-судинної системи. Тому впровадження в усіх регіонах (з урахуванням місцевих особливостей) якісної та доступної діагностики, ургентної догоспітальної та госпітальної допомоги є питанням національного значення.

Важливо, що проект не потребує додаткового бюджетного фінансування. У його основі - виявлення та ефективне використання наявних резервів як на місцях, так й у високо-спеціалізованих центрах, плідна гармонічна взаємодія на всіх рівнях надання медичної допомоги, об'єднання ресурсів сусідніх регіонів із метою ефективного завантаження обладнання, особливо високоспеціалізованого. Дуже важливий аспект проекту - це сприяння поліпшенню якості сучасної медичної освіти та підвищення рівня професійної кваліфікації медиків.

Цього ж дня на базі поліклініки обласної клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського лікар-кардіолог НІССХ імені М.М.Амосова Аліса Бабочкіна та лікар УЗД діагностики НІССХ імені М.М.Амосова Андрій Пончко провели прийом жителів області, які мають серцево-судинні патології.

За підтримки регіонального прес-клубу головний позаштатний спеціаліст МОЗ України Костянтин Руденко та обласний позаштатний кардіолог ДОЗ облдержадміністрації Олена Ільчишина провели прес-конференцію для представників обласних мас-медіа.

-Всеукраїнський проект «Зупинити епідемію серцевих катастроф», - зазначив, Костянтин Руденко, - стартував 30 вересня під час проведення 23-й міжнародної медичної виставки «Охорона здоров'я» та науково-практичної конференції з проблем серцево-судинних захворювань. За цей час проект уже презентовано у м. Києві, Київській, Сумській та Черкаській областях. Його організатори сподіваються на те, що протягом року проект буде презентовано в усіх регіонах України.

- Ситуація із серцево-судинними захворюваннями в Україні, - наголосив Костянтин Руденко, - щороку погіршується. Одна з причин цього — недостатня обізнаність людей щодо можливостей сучасної медицини. Тому за допомогою проекту ми поширюватимемо такі знання

n0511141389

n0511141389 1

n0511141389 2

Последнее изменение Четверг, 06/11/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework