Житомирщина може стати флагманом у відродженні традицій полювання

  Створити асоціацію мисливців Житомирщини, яка би могла координувати дії єгерських служб різних мисливських господарств, спільно вести боротьбу з порушниками полювання, налагодити комунікацію не лише між мисливськими господарствами, а й між мисливцями та громадськістю.

 

  Таку пропозицію озвучив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський в ході наради з питань дотримання правил техніки безпеки при проведенні полювань та рейдів з охорони державного мисливського фонду, проведеної на базі Радомишльського лісгоспу.

  «Голос мисливців має бути почутим, - наголосив Андрій Борисович. - Житомирщина має достатній потенціал, щоб  бути фаворитом у  підтриманні, а в деяких випадках і відродженні справжніх традицій  полювання. Адже неприпустимою є ситуація, за якої мисливець в уяві пересічного громадянина асоціюється сьогодні суто із вбивцею беззахисних тварин, який заради шматка мяса не дотримується жодних принципів та правил.

  Суспільство має розуміти, що правильно організоване мисливство та полювання – це аж ніяк не безжальні вбивства звірів. Це, насамперед, - цивілізований активний відпочинок, з гарними традиціями, якому передує складний процес ведення мисливського господарства, обов’язковими складовими якого є збільшення чисельності тварин в угіддях, регулювання видового складу, охорона звірини, підгодівля, боротьба з поширенням хвороб тощо».

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework