«Інспекція з благоустрою» легалізує МАФи без документів?

  Громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» продовжує проводити розслідування у сфері діяльності комунального підприємства Житомирської міської ради «Інспекція з благоустрою міста Житомир».

  "Цього разу ми зацікавилися питанням сплати пайової участі (пайова участь – внесок на фінансування заходів з благоустрою міста - ред.). Згідно з рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 21.09.2016 року за №887 власники тимчасових споруд на території міста зобов’язані здійснювати належне утримання прилеглої території або укласти договір про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою. Договір підприємець має укласти з комунальним підприємством «Інспекція з благоустрою».

  За інформацією, яку нам надало КП «Інспекція з благоустрою», договір про пайову участь укладено з 408 підприємцями. За 9 місяців 2017 року на рахунки інспекції надійшло 1 мільйон 247 тисяч гривень. Цікаво, але в додатку №1 до вищезазначеного рішення виконкому, а саме у порядку визначення обсягів пайової участі вказано, що «сума зарахованої на розрахунковий рахунок Уповноваженої особи пайової участі, після сплати податку на додану вартість до державного бюджету України, використовується для фінансування заходів з благоустрою міста Житомира, затверджених відповідним рішенням виконкому Житомирської міської ради». Проте кошти не витрачаються на благоустрій міста, а залишаються у КП «Інспекція з благоустрою» і витрачаються на розсуд директора комунального підприємства – депутата міськради від об’єднання «Самопоміч» Юрія Юзвинського.

  Зіставивши інформацію КП «Інспекція з благоустрою» та журналу реєстрації паспортів прив’язки нам стало відомо, що інспекція бере кошти за пайову участь з підприємців, які не мають паспортів прив’язки на кіоски та МАФи або термін їх дії закінчився. Простіше кажучи, комунальне підприємство узаконює незаконну діяльність підприємців у місті, отримуючи від них кошти за сплату пайової участі. До слова, до договору про пайову участь має додаватися паспорт прив’язки тимчасової споруди, хоча у деяких їх немає.

  Поки що нам вдалося знайти 13 таких об’єктів. Серед них кіоск та павільйон з облаштуванням зупинки громадського транспорту за адресою вул. Чуднівська, 101, що належать ФОП Куликівській Світлані Анатоліївні. За два об’єкти Світлана Анатоліївна сплачує 30 тисяч 934 гривні інспекції. За цією ж адресою стоїть кіоск Житомирського м’ясокомбінату, термін дії паспорту прив’язки якого давно скінчився. Проте це не заважає сплачувати інспекції згідно договору 3297 гривень.

  Далі «скупчення» МАФів без паспортів прив’язки маємо за адресою проспект Миру, 37. І хоча суми сплати за пайову участь тут невеликі, таких об’єктів тут аж чотири. Зокрема без відповідних документів стоїть кіоск продовольчих товарів ФОП Сєдої Любові Терентіївни. Згідно з договором про сплату пайової участі вартість її становить 2 тисячі 805 гривень. Поряд ще один підприємець – Ільницький Павло Валентинович, що сплачує інспекції 1 тисячу 683 гривні на рік. ПАТ «Житомирський маслозавод» також у списку МАФів без документів, що сплачує пайову участь, а саме 4 тисячі 796 гривень за рік. Варто нагадати, що власником ПАТ «Житомирський маслозавод» є депутат Житомирської міської ради, бізнесмен Петро Рудь. Без документів стоїть і кіоск колеги по депутатському корпусу Рудя, а саме депутата від ВО «Батьківщина» Сергія Пидюри. Пайову участь він сплачує у сумі 2 805 гривень, а от термін дії паспорту прив’язки на об’єкт давно скінчився.

  За адресою вулиця Івана Сльоти, 59 також декілька об’єктів. Зокрема ФОП Петрук Микола Володимирович, не маючи паспорта прив’язки сплачу 2 тисячі 800 гривень на рік інспекції. ФОП Кутняхова Тетяна Леонідівна – 6 тисяч 996 гривень, а ФОП Клебанюк Валентина Василівна – 1 тисячу 528 гривен. Приблизно таку ж суму, а саме 1 тисячу 347 гривень сплачує ФОП Клинчук Марина Володимирівна, чий кіоск без паспорту прив’язки знаходиться за адресою вулиця Князів Острозьких, 80. За адресою Вітрука, 8 ФОП Бєлік Олена Валентинівна, згідно журналу реєстрації паспортів прив’язки, не має відповідних документів, проте сплачує пайову участь у сумі 1 тисяча 978 гривень, а на майдані Станишівському, 4 ФОП Волощук Юрій Анатолійович - 2 тисячі 997 гривень на рік.

  Ось така ситуація відбувається на комунальному підприємстві, яке міський голова обіцяв ліквідувати ще два роки тому. І це буде продовжуватися до тих пір, допоки керівні посади на комунальних підприємствах будуть предметом політичних торгів", - повідомляє "Антикорупційний Рух Житомирщини".

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework