У Баранівському районі поховали бійця АТО, який нібито вистрілив собі в голову

  12 січня у селі Берестівка Баранівського району поховали 20-річного бійця 30-ї бригади Андрія Власюка, який нібито вистрілив собі в голову з автомата у зоні АТО. Батьки стверджують, що їхнього сина вбили.

  Про це йдеться у сюжеті ТСН від 14 січня.

  20-річний боєць 30-ї бригади Андрій Власюк застрелився з автомата у зоні АТО, стверджують військові чиновники. Однак у цю версію не вірять близькі померлого. Вони певні вкоротити собі віку Андрій не міг, бо мав багато планів і ні з ким не конфліктував,

 Оксана Власюк не може повірити, що її син мертвий. За її словами, востаннє вона розмовляла з ним після Різдва, 8 січня, о 13:00. Уже ввечері додому зателефонували командири і повідомили, що Андрій застрелився.

  "Подзвонили чоловікові і почали запитувати у нього, чи до вас сьогодні телефонував ваш син, чи він ні на що не скаржився, чи в нього не було ні з ким конфліктів? Він сказав, що ні. Йому сказали, що він застрелився", - розповіла жінка.

  В армію Андрій Власюк пішов добровольцем до свого 20-річчя. Він одразу підписав контракт на три роки. З березня 2017-го служив у 30-ій бригаді навідником. У листопаді опинився у зоні АТО. Рідним про це нічого не сказав, а вони були впевнені – син на Херсонщині.

  Рідні вважають, що Андрія вбили. "Усе-таки його убрав снайпер. Його в зону АТО ніяк не могли забрать. По-перше, він не відслужив строкової служби півтора року. Навчання він не пройшов і його вже відправили на бойові дії. Знімають відповідальність із себе", - додав родич загиблого Олександр.

  Втім, стверджують військові, є свідки того, що Андрій Власюк сам вкоротив собі віку. "Зі слів присутніх, він прийшов з наряду, перезарядив автомат і зробив постріл. Людина, яка перебувала у наметі, відпочивала. Він був накритий ковдрою. Ковдру одразу відкинув і побачив, що  він уже лежить на спині. Постріл був направлений в голову в обличчя", - стверджує Сергій Баль, заступник військового комісара Баранівського району.

  Чи були допущені порушення з боку військових командирів, має з’ясувати військова прокуратура. Рідні розпочали власне розслідування і відправили тіло бійця на повторну експертизу. "Ми не віримо. У нього голова вигнута всередину. Видно, що куля ззаду летіла", - поділився брат бійця.

  Батько загиблого Микола Власюк не хоче жодних грошей, а лише справедливості. На прощання з бійцем прийшли сотні односельців і людей із навколишніх сіл. Попри версію самогубства - небіжчика відспівав священик. Андрія ховали без військових почестей на сільському кладовищі. Із частини, де служив хлопець, на прощання із ним ніхто не приїхав.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework