В Олевському районі прокуратурою спільно з правоохоронними відомствами та органами місцевої влади посилено роботу з протидії незаконному видобутку бурштину

  Коростенською місцевою прокуратурою ініційовано проведення засідання міжвідомчої робочої групи з протидії незаконному видобуванню бурштину на території Олевського району за участю керівників районних відділення поліції, адміністрації, ради та працівників лісової охорони, яке відбулося минулого тижня.

 

  Про це повідомив заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури Андрій Мамкута.

  «Для Олевського району проблема незаконного видобування бурштину є особливо гострою дотепер. Зокрема, протягом минулого року за фактами порушення встановлених правил використання надр, що створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (бурштину) розпочато 75 кримінальних проваджень. Уже в січні цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про виявлені чотири кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 КК України», - уточнив Андрій Мамкута.

  З огляду на таку негативну тенденцію, на засіданні міжвідомчої робочої групи обговорено питання активізації роботи щодо протидії протиправному видобуванню напівкоштовного каміння та прийнято рішення розробити план оперативних заходів і проведення спільних систематичних рейдів-перевірок з виявлення фактів таких правопорушень.

  «Уже через день, 12.01.2018 працівниками поліції спільно з працівниками лісової охорони та Служби безпеки України в області поблизу с. Андріївка Олевського району виявлено осіб, котрі намагалися незаконно добувати бурштин. Під час огляду місця події вилучено чотири мотопомпи кустарного виробництва та два транспорті засоби. Наразі, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 240 КК України та проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії», - розповів Андрій Мамкута про перші результати. спільної взаємодії.

  Таким чином, з перших днів нового року незаконному видобуванню бурштину в Олевському районі прокуратура, правоохоронні органи та органи влади і місцевого самоврядування вирішили протистояти спільно у тісній взаємодії.

                                                       Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework