Рятувальники Житомирщини пропагують безпечну рибалку на водних об’єктах

  У грудні минулого року, на щастя, жертв під час перебування на водних об’єктах Житомирщини не було. Але якщо населення проявлятиме безпечність та легковажність, нехтуючи елементарними заходами безпеки, то трагедії не минути.

  16 січня рятувальники спільно із представниками засобів масової інформації провели профілактичні рейди на місцевих водоймах м. Коростишів, смт Любар, смт Романів та с. Шоломки Овруцького району.

  Під час заходів з населенням проводилися роз'яснювальні бесіди щодо необхідності дотримання правил безпечної поведінки на льоду. Людям також були роздані листівки з рекомендаціями, як поводитись, перебуваючи на кризі, та що робити у випадку, коли людина провалилася під лід. Крім цього, місцевим жителям та рибалкам умовно продемонстрували декілька способів порятунку потерпілого, що опинився у крижаній воді.

  Рятувальники Житомирщини також занепокоєні тим фактом, що багато рибалок щодня виходять на тонку кригу водойм і при цьому взагалі не дбають про особисту безпеку. Число людей, які перебувають на кризі поступово збільшується – особливо у вихідні дні. На жаль, не на кожному ставку чи річці є рятувальна станція, й не кожному пощастить мати поруч професійного рятувальника під час риболовлі.

  У зв'язку з цим працівники ДСНС, спілкуючись із рибалками, звертають їхню увагу на тому, що безпечного льоду не існує. На багатьох водоймах теплі течії підмивають кригу знизу, тому вихід на такий лід, особливо на незнайомому водоймищі, може бути вкрай небезпечним.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework