Житомирський пенсіонер: «Часові обмеження безкоштовного проїзду порушують законодавство України, йдуть всупереч Конституції!

  У вівторок, 16 січня, було призначене судове засідання в приміщенні Корольовського районного суду міста Житомира, на якому суддя мав розглянути справу за позовом депутата Богунської районної ради Миколи Чередніка, житомирського пенсіонера В’ячеслава Вітвіцького та його сестри з приводу рішення виконкому про встановлення вартості проїзду, а точніше безкоштовного перевезення пільгових категорій громадян з 10:00 до 16:00.

 

  Справа в тому, що відповідним рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради пільгові категорії громадян, окрім восьми визначених, мають право пільгового проїзду лише з 10:00 до 16:00. Особливо гостро це сприймає одна з найбільш незахищених верств населення — пенсіонери. А обмеження проїзду в часі громадян пільгової категорії, між іншим, порушує норми чинного  законодавства України. Саме тому Микола Череднік, а також житомирський пенсіонер Вітвіцьий В’ячеслав зі своєю сестрою в суді намагаються оскаржити цей пункт рішення виконкому про часові обмеження проїзду для пільговиків. Але сьогодні судове засідання так і не відбулося — його перенесли. Основною причиною цього стало те, що сторона відповідача не з’явилася на судове засідання.  Отож, перенесли його вже на наступний місяць.

Читайте також: Вже на початку 2018-го пасажири пільгових категорій зможуть отримати «картку житомирянина» для проїзду в громадському транспорті

  «Ми хочемо, щоб пенсіонери могли користатися правом пільгового проїзду, яке їм гарантує чинне законодавство України», — зазначає Микола Череднік.

  «Взагалі ситуація дуже дивна з приводу пільгового проїзду. Маю на увазі, що багато хто з пенсіонерів і так отримує мінімальну пенсію, а якщо їх обмежувати ще й у переміщенні містом (проїзд в громадському транспорті через часові обмеження для цієї пільгової категорії громадян стає більш проблематичним), то це вже дискримінація людей в чистому вигляді. Вся ця ситуація з обмеженням в часі безкоштовного проїзду змушує задуматися над тим, що водії та місцева влада протиставляють людей похилого віку молодшому населенню. Дивлячись на те, що нині відбувається з проїздом в місті, то висновки напрошуються самі собою.

Читайте також:  Житомирянин: «Будуть ці валідатори лежати на панелі в маршрутці, як зараз паперові квитки, скручені резинкою»

  Я можу навести десятки випадків, коли водії маршрутних таксі зупиняли свій транспорт і говорили пільговикам, пенсіонерам, щоб вони або заплатили, або виходили негайно з транспорту. І це, зауважу, не лише з 10:00 до 16:00, а й в інший час доби. Я знаю і про випадок, коли 80-річного дідуся водій просто виштовхнув з маршрутки. І ніхто не заступився за нього! Відомо й багато інших випадків, коли пенсіонерів виганяють з транспорту.

Читайте також: Житомиряни просять відзвітуватися Дмитра Ткачука за валідатори

  Я нещодавно побував у п’яти різних населених пунктах України, і в обласних центрах зокрема. Хочу зазначити, що там я не зіштовхувався з такими проблемами пільговиків, як в Житомирі. Я особисто в цьому пересвідчився — спокійно собі користувався правом безкоштовного проїзду, адже й сам є пенсіонером. А ці часові обмеження, які діють в Житомирі для пенсіонерів та інших пільгових категорій громадян, просто поза законом, поза Конституцію і порушують законодавство України! Саме тому я, моя сестра та Микола Череднік і звернулися до суду», — розповідає один з позивачів  В’ячеслав Вітвіцький .

Читайте також: На Корбутівці можуть зрізати майже 300 дерев?

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework