Прокурор Житомирщини повідомив про підозру голові сільської ради та депутату райради-керівнику підприємства, які привласнили понад 400 тис грн бюджетних коштів

  Прокурор Житомирської області Любомир Війтович у середу, 17 січня 2017 року, повідомив сільському голові однієї із сільських рад Олевського району та директору місцевого підприємства, який водночас є депутатом районної ради, про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

  Зокрема, голову сільської ради та його спільника директора-депутата підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) КК України. Також обох підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 191, а саме, сільського голову -  за ч. 4 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб), директора-депутата – за ч.5 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах) КК України.

  Установлено, що зазначені особи протягом 2015-2016 років шляхом складання та видачі офіційних документів, у яких містилися неправдиві відомості, незаконно заволоділи частиною грошових коштів, які призначались на виконання комплексу робіт з капітального ремонту низки об’єктів сільської громади.

  Внаслідок таких дій, сільський голова вчинив розтрату бюджетних коштів однієї з сільських рад Олевського району на суму понад 300 тисяч гривень, а керівник підприємства, який водночас є депутатом райради, заволодів бюджетними коштами на суму понад 400 тисяч гривень.

  Факт заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем було викрито завдяки спільним діям прокуратури області та Головного управління Нацполіції в області, яке наразі проводить досудове розслідування.

  Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області.

  Довідково: санкції зазначених статей передбачають покарання, зокрема, ч.4 -позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, ч. 5 -  позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

                                 Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework