Ветерану АТО з Баранівського району терміново потрібна допомога для операції

  Мешканця села Рогачів Баранівського району Петра Олексюка, який під час виконання бойового завдання в зоні проведення антитерористичної операції зазнав тяжкого поранення екстрено прооперували.

  У травні Петро наступив на міну, вибухом вирвало п’яткову кістку, порвало кістки стопи, а м’язи та шкіру перетворило на шмаття, пише "Місто Баранівка".

  У державних шпиталях бійцю вже планували ампутувати кінцівку.

  Вже з перших днів у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» за Петра взялась команда унікальних фахівців Володимира Оксимця. Хірург-ортопед вищої категорії, Володимир Михайлович склав ретельний план відновлення ноги: спочатку, у ході перших етапів, лікарі мусили закрити зяючі дірки у м’ясі та компенсувати страшні дефекти м’яких тканин. Вже потім, коли нога обросте живими хорошими м’язами, сполучними тканинами та шкірою, лікарі візьмуться за відновлення кісток – нова п’ятка, наприклад, саме зараз зростає у лабораторії. Та поки – черга за численними пластичними операціями.

  Нещодавно Петро вчергове потрапив на операційний стіл. У ході коригувальної операції лікарі мали видалити тканини, що не прижилися, і визначатись із подальшими діями.

  Петра не лякає перспектива тривалого та тяжкого лікування, яке розтягнеться не на один рік. Хлопець ретельно планує подальше життя, а також дуже відчутно допомагає волонетам збирати кошти на власне лікування. Лише днями він переказав на рахунки проекту «Біотех-реабілітація поранених» ще 40 тис. грн. Частину цих грошей виділила з місцевого бюджету громада малої батьківщини хлопця, міста Баранівка, частину зібрали друзі та знайомі.

  Сам Петро не сидить без діла і заробляє на життя та лікування приватними уроками з математики – вчиться на радіофізичному факультеті університету Шевченка.

  На відновлення скаліченої ноги бійця держава не виділили ні копійки. Всі витрати за проектом лягають на плечі звичайних українців. В цілому залишилося доплатити усього трохи більше 60 тисяч гривень. Волонтери вкотре звертаються по допомогу.

  Бажаючі підтримати бійця можуть перейти за посиланням: peoplesproject.com

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework