«Це не я робив, це горілка»: підозрюваний у жорстокому побитті 19-річної Вікторії Шилюк зізнався у скоєному

  У середу, 24 січня, в приміщенні ГУНП в Житомирській області відбувся брифінг за участі начальника ГУНП В’ячеслава Печененка, начальника управління карного розшуку ГУНП Віктора Бугири, начальника Житомирського відділу поліції ГУНП Михайла Сороки з приводу затримання підозрюваного у розбійному нападі на 19-річну житомирську студентку Вікторію Шилюк.

   «3 січня близько 20:45 до поліції надійшло повідомлення про госпіталізацію до реанімаційного відділення лікарні у непритомному стані 19-річної житомирянки, студентки з курсу природничого факультету ЖДУ ім. Івана Франка Вікторії Шилюк .

  На місце події виїжджали слідчо-оперативні групи ГУНП Житомирської області та Житомирського відділу поліції для з’ясування усіх обставин. Було встановлено, що увечері, між 19:00 та 20:00 годинами, коли дівчина поверталася додому, на неї у безлюдному місці, в мікрорайоні Богунії міста Житомира було здійснено жорстокий напад. Зокрема, зловмисник заподіяв їй ножем тяжкі тілесні ушкодження у вигляді колото-різаних ран шиї, а також зірвав з неї золотий ланцюжок з підвіскою, сережки та дві золоті каблучки», — розпочав Брифінг В’ячеслав Печененко з нагадування про те,  як в поліцію повідомили про цей злочин.  Зазначимо, що юну дівчину у непритомну стані знайшли рідні, а лікарі тривалий час боролись за її життя. Нині йде боротьба за повернення 19-річної дівчини до повноцінного життя.

  Як стало відомо на заході, завдяки вжитим спільним оперативним заходами місцевої прокуратури, Житомирського відділу поліції та СУ ГУ Нацполіції в області встановлено, що до скоєння злочину причетний 19-річний житель м. Житомира, студент одного з місцевих навчальних закладів.  За місцем проживання підозрюваного в м. Житомирі проведено санкціонований люшук та вилучено речові докази причетності до вчинення розбійного нападу. Наразі підозрюваний затриманий у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

  Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України проводить СВ Житомирського ВП ГУНП в області. Процесуальне керівництво забезпечує Житомирська місцева прокуратура.

  Зауважимо, що представники поліції не мають жодних сумнівів,  що саме 19-річний юнак, якого вчора після вчора, 22 січня, затримали, а вчора, 23 січня, оголосили про підозру, причетний до вчинення злочину. Поліцією проведено масштабну роботу, зібрано достатньо доказів, зокрема й встановлено місце збуту речей потерпілої та інші беззаперечні свідчення вини юнака. Нині призначено необхідні експертизи, що, разом з іншими діями, й дозволять перевірити молодика на причетність й до інших зухвалих злочинів.

  Під час брифінгу  Михайло Сорока акцентував: «Важливу роль в отриманні та опрацюванні поліцейськими інформації відіграли записи камер відеоспостереження, а також проект “Безпечне місто″».

  У свою чергу Віктор Бугира розповів про те, що під час спілкування, у ході спокійної бесіди та без тиску на нього, зізнався, що це дійсно він вчинив жорстоке правопорушення. За словами парубка, він взагалі не зловживає спиртним, але у вечір скоєння злочину, юнак був у стані алкогольного сп’яніння і мав неадекватну поведінку. «Особа 20 років, навчається в одному з навчальних закладів міста Житомира на третьому курсі, займався спортом, обставини він пояснити не може, каже: “Це не я робив — це горілка. Я йшов п’яний, а йшов би там чоловік, чи жінка – мені було все одно”», — охарактеризував підозрюваного  Віктор Бугира.

  «Вчора, 23 січня, я мав телефонну розмову з мамою Вікторії Шилюк. Дівчині стало трішки краще: вона відкриває очі й реагує на мамині слова, але говорити вона ще не може. Наразі тривають пошуки реабілітаційного центру», —  зазначив В. о. ректора ЖДУ ім. І. Франка Андрій Шевчук, який теж був присутній на брифінгу.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework