Житомирські поліцейські вчилися знешкоджувати небезпечних злочинців. ФОТО

  26 січня за участі працівників підрозділів Головного управління Нацполіції в Житомирській області, нацгвардійців та патрульних було проведено масштабні навчально-тренувальні заходи з відпрацювання алгоритму дій правоохоронців під час розшуку та затриманню умовної групи озброєних нападників.

   Головною метою навчань стало вдосконалення практичних навичок поліцейських, налагодження взаємодії підрозділів та служб, застосування на практиці теоретичних знань щодо організації, тактики проведення спецоперацій та алгоритму дій під час введення оперативних планів «Грім» та «Сирена». Останній був відпрацьований за участі усіх територіальних підрозділів поліції області 24 січня.

  Відтак особовий склад відділів та відділень, а також Головного управління Нацполіції в області удосконалював алгоритм дій та порядок взаємодії після введення навчального сигналу «Тривога». Їх готовність та екіпірування на загальному шикуванні перевіряли працівники відділу професійної підготовки Управління кадрового забезпечення ГУНП.

  26 січня, за легендою, до поліції надійшло повідомлення з комерційного закладу про напад невідомих озброєних осіб, які заволоділи значною сумою грошей та іншими цінностями. З місця події нападники намагались зникнути на автомобілі.

n 2601187 1

  Під час аналізу отриманої інформації та першочергових дій оперативним штабом Ситуаційного центру було з’ясовано кількість правопорушників, наявність зброї, можливі шляхи їх пересування. У результаті переслідування нападників було витіснено за межі міста, де вони забарикадувались у промисловій будівлі.

  Поліцейські вивели сторонніх людей за межі потенційно небезпечної території та тимчасово обмежили доступ до неї. До виконання цих завдань були залучені підрозділи Нацгвардії, Житомирського відділу поліції та патрульні.

  Силами роти поліції особливого призначення Управління превентивної діяльності ГУНП розбійникам було заблоковано шляхи відступу з приміщення.

n 2601187 1

  Під прикриттям спецпризначенців до злочинців вийшла група перемовників для внесення пропозиції щодо добровільного складання зброї. Натомість злочинці висловили намір чинити опір та здійснили кілька пострілів у відповідь.

  Відтак бійці спецпідрозділу «КОРД» за лічені хвилини проводять спеціальну поліцейську операцію із затримання нападників.

  Після знешкодження злочинців на місці події працює слідчо-оперативна група, працівники якої фіксують усі обставини у ході огляду та вилучають речові докази.

n 2601187 1

  Підсумки проведення заходів та виконання поставлених завдань підвів керівник поліції області В’ячеслав Печененко, який звернувся до поліцейських-учасників спецоперації.

- Такі навчання дають нам можливість ретельно проаналізувати дії кожного підрозділу, побачити проблемні питання та знайти можливість вчасно їх усунути, аби у реальних небезпечних ситуаціях забезпечити максимум професійності поліцейських та вберегти їх життя та громадян. Усі поставлені завдання були виконані успішно і на належному рівні.

n 2601187 1

n 2601187 1

n 2601187 1

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 26/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework