Майдан Соборний в Житомирі може видозмінитися?

  На своїй сторінці у Facebook головний архітектор Житомира Юрій Безбородов поділився новиною, що Департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради збирає вихідні матеріали для організації конкурсу на краще містобудівне рішення локації на майдані Соборному в Житомирі.

 

  «Наразі є цікаві новини стосовно майдану Соборного, бо Департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради збирає вихідні матеріали для організації конкурсу на краще містобудівне рішення локації. З вирішенням купи транспортних, пішохідних питань, що існують на цьому місці, та організації громадських просторів навколо, а, можливо, і в центрі нього. Тож слідкуйте за оновленнями:) (ред. автор поставив смайлик в останньому реченні допису)», - йдеться в дописі головного архітектора міста.

  Картинка, яку використав головний архітектор міста в своїй публікації, заінтригувала користувачів Facebook, змусила подумати, що й в Житомирі теж може зʼявитися великий пішохідний місток, як на картинці, наприклад. Ті, хто зацікавилися цією новиною, одазу почали коментувати пост Юрія Безбородов і висловлювати свою точку зору з приводу того, чи до вподоби їм таке рішення, яке зображене на картинці в його публікації. Одні зазначають в своїх коментарях, що це дуже цікавий варіант, а інші навпаки пишуть, що подібне їм взагалі не подобається.

  Для прикладу наведемо кілька коментарів користувачів.

  «Клас! Місту потрібно повернути центральний майдан, який свого часу перетворили в бездумну розв’язку. Мінімум транспорту, ніяких підземель, територія під масові заходи...», - висловився користувач Георгій.

  «А мені просто таке рішення не подобається з точки зору естетики. Чимось на “будіництво століття” змахує. Немає затишку в сприйнятті», - написав Сергій. 

  «Красиво (ред. користувач має на увазі картинку в дописі), але... Це Китай. В Німеччині, наприклад, не дозволили побудувати, оскільки знайшовся б “розумник”, який з містка кине пусту пляшку зверху на транспорт. Або ж для подібного рішення, як на зображенні, варто добудовувати високі прозорі стінки», - переконаний Фелікс. 

  Ось ще одна цікава пропозиція, яку можна було почитати, звучить так: «Для здоров’я людей було б безпечніше, якщо це буде підземний перехід з торгівельно-розважальними майданчиками. Якщо перехід буде наземним, то, як мінімум, люди вдихатимуть усі вихлопні гази від транспорту, що їде поруч, внизу. І я погоджуюся з попереднім коментарем з приводу недоліку культурного розвитку наших людей: скинутих пляшок, нетверезих особистостей тощо. Було б добре врахувати заходи безпеки для переміщення допитливих дітей та підлітків у разі, якщо це буде наземний перехід...».

  Це були лише декілька думок. Більше коментарів можна прочитати під дописом головного архітектора Житомира. А втім, ми добре знаємо, що кожен може сам сформувати власну думку, скласти свою точку зору з того чи іншого приводу. Наприклад, з приводу майбутньої локації на майдані Соборному. Отож, вирішуйте і ви для себе, яке рішення до вподоби вам.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework