Поліція охорони закликає житомирян подбати про безпеку квартир і приватних будинків

  Працівники Управління поліції охорони в Житомирській області звертаються до усіх громадян - не нехтувати простими порадами про необхідність вжиття додаткових заходів убезпечення свого майна від злочинних посягань. Також правоохоронці закликають не бути байдужими до неоднозначних подій, випадковими очевидцями яких могли стати, і негайно повідомляти про них до поліції.

   Як свідчить аналіз, злодії-домушники у більшості випадків посягають на ті квартири або приватні будинки, власники чи господарі яких тривалий час відсутні, а їх оселі відповідно залишені без належного нагляду і не оснащені технічними засобами захисту. Металопластикові вікна та, здавалося б, міцні вхідні двері,  як правило, не стають на заваді досвідченим крадіям і не становлять для них вагомої перепони у швидкому проникненні до чужого помешкання. Відтак грошові збереження, ювелірні вироби, інші цінності, які, на думку господарів, знаходяться у надійних схованках, легко потрапляють до рук зловмисників.

  Тож, працівники Управління поліції охорони Житомирщини радять громадянам дослухатися до найпростіших порад, які допоможуть убезпечитись від подібних неприємностей:

  1. Якщо ви залишаєте свою квартиру на декілька днів або тижнів, домовтеся із сусідами чи родичами, щоб вони наглядали за нею і регулярно виймали кореспонденцію з вашої поштової скриньки.
  2. Відповідально поставтесь до вибору замків до вхідних дверей. Адже від їх конструкції залежить безпека вашої квартири. Корисно також встановити ще один замок, тільки іншого виду. Запам’ятайте, найбільш вразливі є замки з циліндровим механізмом під плаский ключ та з хрестоподібним циліндровим механізмом.
  3. Як доводить практика, крадії не зв’язуються з квартирами, для зламування яких потрібно долати додаткові бар’єри. Тому, якщо дозволяє планування будинку, слід встановити ще одні двері на вашому поверсі. Таким чином можна одночасно захистити декілька квартир.
  4. Не тримайте в оселі значну суму грошей або всі коштовності. Тим більше, на видному місці.
  5. Гарантією безпеки вашого майна може стати і сигналізація, встановлена поліцією охорони. Детальніше про умови можливо дізнатись, звернувшись за адресою: м. Житомир, пров. Львівський, 4, або зателефонувавши безкоштовно на цілодобову «гарячу лінію»: 080-050-22-20 («Укртелеком»), 097-050-22-20 («Київстар»), 073-050-22-20 («Лайф»), 099-050-22-20 («Водафон»).

  Водночас поліцейські закликають громадян до пильності: якщо ви помітили біля вашого чи сусіднього будинку підозрілих осіб або стали очевидцем неоднозначної ситуації, повідомте про це правоохоронців за номером «102». Намагайтеся запам’ятати прикмети людей, що видалися вам підозрілими та марку, колір і номерний знак  транспортного засобу, яким вони, можливо, пересуваються. Цим ви можете допомогти правоохоронцям у попередженні ймовірного злочину або затриманні причетних до уже вчиненого злодіяння.

 

Управління поліції охорони в Житомирській області

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 07/02/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework