Ракетами Ілона Маска керує житомирянин

  Одним з провідних програмістів в компанії SpaceX Ілона Маска є українець, виходець із Житомира Олексій Пахунов.

 

  Саме він був відповідальним за успішну посадку ракети Falcon 9 в грудні 2015 року, пише у себе в Twitter музикант Святослав Вакарчук.

  "Був на екскурсії на #SpaceX. Екскурсію проводив працівник SpaceX українець Олексій Пахунов, програміст, родом з Житомира. Саме він був відповідальним як Senior Flight Software Engineer за успішну посадку Falcon 9 в грудні 2015 року, та за інші події. Нам є ким пишатися", - написав Вакарчук.

  Також про причетність житомирянина Олексія Пахунова до запуску найпотужнішої ракети написала депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза. 

  "А ви в курсі, що безпосередню участь у запуску найпотужнішої ракети світу брав житомирянин Олексій Пахунов? Саме Олексій розробив софт, що забезпечив одночасне повернення ракетних двигунів на стартовий майданчик!"

  Нагадаємо, перший запуск важкої ракети-носія Falcon Heavy до геліоцентричної орбіти навколо Сонця відбувся 6 лютого у Флориді.

  Запуск Falcon Heavy пройшов з космодрому космічного центру імені Кеннеді, всередині ракети розташувався власний автомобіль Ілона Маска Tesla Roadster червоного кольору. За кермо машини посадили манекен у скафандрі SpaceX.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework