Дворічна Даринка з Житомирщини мріє почути світ: Родина дівчинки збирає 30 000 евро на операцію

  Дитині потрібна коштовна операція. Допомогти дворічній Даринці почути світ просять її батьки та маленький братик. Про це повідомляє ТСН.

 

  Даринці терміново необхідна операція, яка коштує 30 тисяч євро. Якщо її не зробити до чотирьох років - дитина вже ніколи не зможе чути. У молодої родини таких грошей немає, тож вони просять про допомогу небайдужих.​ Дворічна Даринка в усьому копіює старшого братика Максима. Навіть іграшки полюбляє хлоп'ячі, але повторити  за ним слова не  може, адже нічого не чує. Дівчинка від народження здавалася здоровою, майже ніколи не хворіла. І лише коли їй виповнилося півтора роки, мати помітила, що донька не  реагує на своє ім"я. 

  "Ми почали помічати що вона не реагує на звуки. Ми і раніше це помічали, але вона у нас агукала, а згодом стала говорити і  мама, і баба. Це нас збило з пантелику і ми не зверталися до врача. А потім вже звернулися до Житомира, звідки нас направили до Києва", - каже мати дівчинки.

    Столичні лікарі дуже швидко встановили діагноз - дитина повністю глуха, вона не чує жодних звуків. Таке захворювання, за словами лікарів, може з'явитися як при вагітності, так і після хвороб або травм. Важко сказати, з яких причин вона вразила саме цю дитину.

   Батько дівчинки розповів, що нелегко було почути про такий діагноз. Оскільки  дитина розвивалася правильно, після пологів у матері не було жодних проблем. Да і перша їхня дитина була цілком здорова.  

   Молоді батьки довго ходили з одного лікарського кабінету до іншого та пройшли десятки обстежень. Наразі Даринка носить слуховий аппарат, але його недостатньо. Аби дівчинка змогла повноцінно чути і говорити, вона потребує вживлення кохлеарного імпланту. Такі операції безкоштовні, але на них існує велика черга, у якій вона лише 350-та. Однак часу на очікування в неї вже майже немає 

 "Діти вчаться вимовляти слова, які чують. Їхня зона мовного розвитку закривається до 4-х років. Тому це треба робити негайно", - каже Олег Збаражський, дитячий лікар-отоларинголог Коростенської центральної міської лікарні.

  Вартість операції становить 30 000 евро, яких у молодої родини немає. Мама перебуває у декреті, а батько працює водієм. Сім'я ледве змогла назбирати 100 тисяч, а це десята частина від необхідної суми. Тому вони звертаються до усіх небайдужих з проханням допомогти. РІдні вірять, що гроші знайдуться і Даринка невдовзі зможе нарешті поговорити зі своїм братиком та батьками.

    Реквізити для допомоги:

   Карта Приватбанку: 4149 4993 4001 5666

   Телефон: +380966259345, Наталія Козаченко

 

 

Читайте також: В Овруцькому районі пройшов щорічній конкурс серед рибалок «Золотий окунь»

Читайте також: ФК «Поліся» поповнили двоє гравців

Читайте також: Житомиряни створюють петиції, аби в місті заборонили лотереї

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 12/02/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework