У вольєрі Баранівського держлісгоспу свиням живеться комфортно. ФОТО

  День Святого Валентина має повне право святкувати і стадо диких свиней, які утримуються у вольєрі для розведення диких тварин в Явненському лісництві державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство». Так зазвичай віджартовуються доглядачі цих тварин, коли їх запитують, чи мають дикі тварини клички, як, скажімо, свійські? 

   Річ у тім, що головну самицю ( у диких свиней, як відомо, - матріархат) цього свинячого сімейства привезли до вольєри саме 14 лютого, отож і назвали її Валентиною.

  Нині у вольєрі утримується близько 2 десятків голів свиней. Коли стабілізується ситуація з поширенням африканської чуми свиней – приплід випускатимуть в угіддя підприємства для збільшення популяції, яка останніми роками через хворобу значно скоротилася..

  У вольєрі для свинячого сімейства – всі умови, І болота, щоб купатись, і зарослі очерету, щоб мостити лігво, і солонці та годівниці, де завжди можна поласувати смачненьким…

  «Тварин підгодовуємо фактично щодня, - розповідає лісничий Явненського лісництва Борис Остапчук. - В раціоні - зернові, коренеплоди, загалом 80-100 кг в день. До того ж, чим нижча температура надворі – тим більше харчів потребують тварини.»

  Додамо, що в минулому році на утримання вольєри, в якій окрім свиней мешкає ще й стадо оленів плямистих, лісгосп витратив майже 350 тисяч гривень. 

n 1402182 1

n 1402182 1

n 1402182 1


Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework