На Житомирщині прокуратура попередила неправомірне проведення публічних закупівель за бюджетні кошти на суму понад 3,7 млн грн

   Новоград-Волинська місцева прокуратура постійно приділяє увагу питанню законності у бюджетній сфері під час проведення органами влади та місцевого самоврядування закупівель за державні кошти.

 

  Місцевою прокуратурою опрацьовано дані електронної системи публічних закупівель Prozorro та встановлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні закупівель Управлінням освіти і науки Новоград-Волинської міської ради продуктів харчування.

  Зокрема, учасники, які визнані тендерним комітетом переможцями торгів, не підтвердили у поданих пропозиціях наявність обладнання та матеріально-технічної бази, необхідної для поставки продуктів харчування.

  Також одним із учасників у складі пропозиції із конкурсних торгів подано підроблений документ про відповідність продукції вимогам ветеринарно-санітарних правил.

  З метою підтвердження виявлених порушень Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні процедур закупівлі, місцевою прокуратурою направлені відповідні листи до Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

  Окрім цього, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою за фактом використання підробленого документа у пропозиції із конкурсних торгів зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

  Як результат, процедури відкритих торгів, у яких виявлені порушення Закону України «Про публічні закупівлі» на суму понад 3,7 млн грн, відмінені у добровільному порядку замовником та учасниками.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework