Малинські соціальні служби незаконно вилучили дитину та намагаються викинути на вулицю багатодітну матір?

   У нашому суспільстві ще з радянських часів виник феномен: неповага до людини та її гідності. На жаль, вона продукується на всіх рівнях.

  Не виняток і наші соціальні служби. Історія, про яку далі йтиме мова, цілком реальна. Чоловік на умовах анонімності погодився розповісти про неї. З його слів, події розвивалися наступним чином, - пише malininform.com.

  Кілька місяців тому у чоловіка померла дружина, з якою він на той час уже не проживав, і на руках у нього залишилася маленька дитина.

  Однак у січні цього року до чоловіка завітали представники соціальних служб та, за його словами, обманним шляхом забрали у нього дитину, начебто, через скаргу сусідів. Він розповів, що його завезли до родичів. Сказали: протверезієш і лише тоді прийдеш.

  — Коли я прийшов наступного дня додому і з’ясував, що дитини немає, звернувся до служби у справах сім’ї. Вони відмовилися повідомляти мені її місцезнаходження, сказали лише, що вона в нормальному місці. Я приносив їм документи, що працевлаштований, можу забезпечувати свою дитину, однак вони навіть не впускали мене до кабінету. Коли ж демонстративно зайшов і почав давати документи, їх відмовилися у мене їх брати і відразу повертали назад. Сьогодні (розмова відбувалася 1 лютого — Малин Інформ) я привів своїх родичів та сусідів, і дитину мені нарешті повернули.

  Отож, минуло більше двох тижнів, поки чоловік зміг знову побачити свою дитину. За його словами, ніякої допомоги йому не надавали, радше, як видно з його розповіді, — навпаки.

  Видаються дивними самі дії соціальних служб. Адже, зазвичай, дітей відбирають лише в крайніх випадках, коли існує безпосередня загроза їхньому життю та здоров’ю і лише за рішенням суду. Як правило, якщо подібна ситуація трапляється вперше, просто ставиться попередження.

  Цю ситуацію, можливо, і можна було б списати на звичайне непорозуміння або ж на неприємний збіг обставин, якби не ще один схожий випадок, цього разу з багатодітною матір’ю, про що писала одна із газет.

  Нагадаємо, що багатодітну матір соціальні служби намагалися позбавити батьківських прав через начебто неналежний догляд за дітьми. Стаття викликала значний резонанс і люди почали всіляко допомагати жінці. Але чиновники міськради не зупинилися і продовжили тиск на багатодітну матір. Цитуємо: «Вони (чиновники міськради — Малин Інформ) декілька разів викликали Наталію у соціальну службу. Спершу пропонували, щоб та написала заяву і добровільно віддала дітей у Радомишльську школу-інтернат. Вдруге подзвонили, щоб принесла свідоцтва про народження дітей, мовляв, повезуть їх на екскурсії та дадуть подарунки. Наталія не повірила намірам посадовців і не помилилася — був черговий обман. Документи вимагали, щоб поставити малюків на облік, а потім відправити у державний заклад. Коли наприкінці робочого дня Наталія прийшла у службу в справах дітей, там зустріла вчительку зі школи, яка, на прохання посадовців, принесла копії свідоцтв про народження старших. Адже служби вирішили поставити їх на облік як неблагополучних.

  Мало того, чиновники погрожують відібрати соціальну допомогу, котру Наталія отримує як мати-одиначка, аргументуючи тим, що вона проживає в Малині, а прописана в Щербатівці. Словом, тиснуть на жінку з дітьми, як можуть, щоб випроводити їх із бабусиного будинку, на котрий, як стало відомо редакції, претендує один із малинчан. Цей чоловік ласий до чужого майна і, подейкують, пригріб незаконно до своїх рук уже не одну домівку в Малині» (Аліна Микитенко «Тиск на маму з дітьми продовжується», газета «Малинські новини»).

  Отож, який висновок можемо зробити, дивлячись на ці дві схожі між собою ситуації? Можливо, це кричуща некомпетентність наших соціальних служб, а, може, й щось гірше…, - йдеться у мтеріалі malininform.com.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework