Школярі перевтілилися у вогнеборців під час екскурсії до пожежно-рятувальної частини

  16 лютого учні 5-9 класів Чорнорудської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відвідали ружинських вогнеборців. Під час екскурсії по 21-й Державній пожежно-рятувальній частині діти ознайомилися з аспектами роботи пожежних, спеціальною технікою та пожежно-технічним обладнанням.

   Фахівці ДСНС продемонстрували гостям як оперативно-рятувальні підрозділи реагують на сигнал «Тривога», а саме покрокові дії радіотелефоніста та пожежного. Розповіли на які надзвичайні події вони залучаються. На прикладах пожеж, що виникли в районі та області, звернули увагу учнів на основні причини  їх виникнення та способи запобігання.

  У формі змагань школярі навчилися в'язати рятувальною мотузкою петлю на потерпілого та чотирма різними способами вузол для закріплення за конструкцію. Також рятувальники не оминули і тему: «Вибухонебезпечні предмети часів минулих війн та сьогодення». За допомогою ситуативних задач діти вивчали алгоритм дій при їх виявленні у транспорті, школі, на природі, тощо. 

  Під час огляду спецтехніки рятувальники розповіли для чого використовується те чи інше обладнання, а деяке навіть продемонстрували в роботі. Школярі фотографувалися, міряли бойовий одяг, в якому працюють пожежні, сиділи за кермом автомобілів. Проте найбільше з усього їм запам’яталося гасіння умовної пожежі. Переможниця змагань із зав’язування мотузки – учениця 9-го класу, в якості заохочення перевтілилася у роль вогнеборця і самостійно ліквідувала зімітоване загоряння.

У ДСНС України у Житомирській області

 

Последнее изменение Пятница, 16/02/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework