Підприємству з Бердичева анулювали дозвіл на роботи підвищеної небезпеки, через нещасний випадок

    Управлінням Держпраці у Житомирській області анульовано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки від 07.10.2013 № 557.13.18, виданий приватному підприємству «Житлоремекс 2», у зв’язку із допущенням нещасного випадку внаслідок недодержання вимог законодавства про охорону праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки, на які видано дозвіл.

 

    Нагадаємо, 10 жовтня 2017 року, під час ремонту покрівлі житлового будинку, під ногами покрівельника ПП «Житлоремекс-2» зламався лист шиферу, що призвело до падіння працівника на горище будинку з висоти близько 3-х метрів. Внаслідок падіння він отримав чисельні травми і переломи. Причинами нещасного випадку було визнано: порушення Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, посадових обов’язків, допуск працівників до роботи без навчання та перевірки знань з питань охорони праці, а також відсутність контролю за безпечним виконанням робіт підвищеної небезпеки з боку посадових осіб.

   Анулювання дозволу проведено відповідно до вимог ч. 7 ст. 4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», п. 5 ч. 12 ст. 21 Закону України «Про охорону праці» та на виконання рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 04.01.2018 року справа № 806/3213/17.

  Управління Держпраці вкотре закликає роботодавців дотримуватись вимог законодавства про охорону праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки або експлуатації устаткування підвищеної небезпеки, на які видано дозвіл.

Прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework