Там, на Майдані, кричати про любов до України легше, ніж захищати свою землю зі зброєю в руках

  На момент трагічних подій на майдані боєць 30-ої бригади Віталій був студентом. Одним із тих, хто серед ночі в наметовому містечку почув: «Хлопці, мєнти наших б’ють!». То була одна із чергових спроб міліції розігнати мітингуючих з центру столиці. Всі, хто тоді відпочивав у наметі, повибігали на вулицю, з ними був і Віталій. 

 

  «Було справді страшно, але усвідомлював що сьогодні твориться нова історія України, і таких як я були тисячі, - згадує події чотирирічної давності колишній студент. - Тільки не знали тоді ми, що Росія скористується внутрішньою ситуацією в нашій державі, і силовим методом почне відбирати мою землю». 

  По закінченню «вишу» в 2016 році хлопчина став спеціалістом з програмного забезпечення. Втім, застосувати здобуті знання в нього поки що не виходить, адже одразу ж по закінченню університету підписав контракт зі Збройними Силами в складі нашої 30 окремої механізованої бригади. На запитання чому прийняв таке рішення хлопець відповів просто: «Там, на Майдані, кричати про любов до України легше, ніж захищати свою землю зі зброєю в руках, тому і вирішив не лише словами, а й на ділі довести в першу чергу собі, що я не «пустослов»! - З іронічною посмішкою каже юнак. – До війни трохи доводилося грати у пейнтбол, тому певні навики у використанні зброї вже мав, але тут все по-іншому, тому користуватися зброєю, яка стріляє свинцем а не фарбою, нас вчили офіцери та сержанти з бойовим досвідом».

  Чотири роки минуло з того трагічного дня на Майдані, коли почали гинути українці. Майже два роки минуло відтоді, як Віталій склав присягу на вірність своїй Батьківщині та своєму народові. Втім, якщо замислитись, то такі як він склали свою присягу ще під час Революції Гідності і підтвердили свою клятву, продовжуючи цю боротьбу зі зброєю в руках проти зовнішнього ворога, в той час як інші, ті що «втомлені війною» спостерігають за «розірваною країною» через телевізор, а ще інші, ті що з «кулеювлобі», продовжують заробляти на війні гроші.

  ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ТИМ, ХТО ВІДДАВ СВОЄ ЖИТТЯ ЗА МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

Джерело: 30 ОНРМБ

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework