Черняхів ініціював створення ОТГ

  Черняхівська селищна рада одноголосно (17 за) прийняла рішення про надання згоди щодо добровільного об'єднання навколо містечка Черняхів. Це старт процесу об’єднання у районі. Наразі запрошення для створення ОТГ буде надіслано всім сільським та селищним радам району, які ще не об’єднанні.

 

  «В районі є 11 сіл із населенням менше ніж 100 осіб, крім того, є 4 сільські ради, де загальна кількість населення не досягає навіть 500 осіб. Чи можуть ці громади розвиватись і забезпечувати якісні публічні сервіси? Відповідь всі розуміють. Створення ОТГ дозволить покращити якість цих послуг та перейти від утримання інфраструктури до її розвитку», - наголосив Микола Жилінський, голова Черняхівської РДА, який був присутній на сесії селищної ради.

  На сьогодні в районі вже існують дві громади Високівська та Вільська, які об’єднують 7 сільських рад. Наступним кроком мають стати рішення сільських та селищних рад про надання згоди на об’єднання із центром у Черняхові. Команда Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном, переконували депутатів та керівників селища прискорити цей процес, адже громада втрачає час та фінансовий ресурс, який надає держава.

  «Високівська громада вже далеко попереду всіх інших сіл району. Там модернізовані школи, садки, ФАПи. Вони розвивають бізнес і вже думають про нові робочі міста, а не де взяти гроші на дрова у школі. Створивши ОТГ ви отримаєте однакові умови розвитку і зможете працювати на розвиток свого потенціалу», - розповів Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  Нагадаємо, що вибори в ОТГ мають відбутись у квітні та жовтні цього року.

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework