Безпечне місто більше не безпечне?: Міська рада заборгувала 48 тисяч гривень за систему відеоспостереження

    Вже півмісяця у Житомирі повноцінно не працюють вуличні камери відеоспостережня, а система «Безпечне місто» відключена. От і в Управлінні патрульної поліції м. Житомира підтвердили цю інформацію і місцеві ЗМІ активно висвітлюють цю ситуацію. Але окрім системи «Безпечне місто» житомирський громадський транспорт міг би залишитися ще й без валідаторів.

     Чому? У чому ж причина відключення системи «Безпечне місто», як вирішуватимуть проблему, чи запрацює все ж таки система і чи запрацюють повноцінно вуличні камери відеоспостереження? Про все це ми розповімо в нашому матеріалі.

   Спершу варто пояснити, у чому причина відключення системи «Безпечне місто». А полягає вона в тому, що місцева влада заборгувала компанії-провайдеру кошти за обслуговування системи майже 50 тисяч гривень.   

   Житомирський міський голова Сергій Сухомлин визнає, що проблема з системою «Безпечне місто» дійсно існує. Пояснює ситуацію з вуличними камерами тим, що виникло непорозуміння з компанією-провайдером: підвищили плату за послуги, через що вони будуть дорого обходитися. «Є проблеми з роботою камер. Компанія, яка надала програмний продукт, не виконала свої обіцянки по ньому. Натомість вона вимагає від міської ради підписати договори на обслуговування цього програмного продукту в декілька разів дорожче, ніж в середньому на ринку. Ми вже відпрацювали це питання і вирішили, що будемо ставити інший програмний продукт. Нині ж компанія дистанційно нам відключила один сервер. Ми вже написали лист і на СБУ, і на управління Національної поліції в Житомирській області. Буквально за декілька днів камери знову працюватимуть», — пообіцяв в коментарях житомирським журналістам Сергій Сухомлин. Отож, вже за лічені дні роботу камер мають поновити.

    Як же коментує ситуацію генеральний директор самої компанії-провайдера «BSI-Group» Олександр Безпалюк?

  «Ситуація склалася наступна. В момент установки системи в місті потрібно було зробити зміни в проекті, пов'язані з тим, що поліція просила закрити в'їзди до та виїзди з міста Житомира. Це й було зроблено. Навіть є рішення робочої групи 18-місячної давнини про те, що потрібно заплатити  кошти, але оплати нам так і не було.

   А обслуговування, зауважу, здійснювалося не в один, а в декілька етапів. Перший рік система обслуговувалася взагалі безоплатно. Нам цей проект з обслуговування був цікавий тим, що він презентується в інших містах. Лише на третьому етапі почалися оплати за обслуговування системи. У грудні минулого року договір на обслуговування закінчився. В серверній кімнаті там так і залишилося наше обладнання. Доступ туди ми втратили і діалогу з нами теж ніхто не вів. Гроші нам так і не заплатили. Мало того, що ми виграли конкурс на минулий 2017-ий рік, так нами ще й було закуплено обладнання на суму понад 700 тисяч гривень (сервери, камери тощо). Все це обладнання лежить в нашому офісі. Тобто, ми купили все це за власний кошт, а вкінці року нам повідомили, мовляв: "Вибачте, цей проект не вийде реалізувати в цьому році, бо є заборгованість в міському бюджеті".

   Ось в лютому місяці ми нічого не вимикаємо, не вживаємо подібних заходів, а просто відійшли в бік. Наразі ми домовилися, що нам закриють заборгованість по програмному продукту і ми надамо тимчасове включення до моменту оплати другої частини боргу, який стосується будівельних робіт. Адже в цей борг входять комутатори, що управляються, оптична лінія понад 740 метрів, на якій насправді працює електронний квиток міста. Сума питання на сьогоднішній момент по обладнанню, це близько 48 тис грн. Якщо питання по всьому іншому, що є, в тому числі й тому, що працює в тестовому режимі, це близько 160 тис грн. Якби ми хотіли з кимось воювати, то просто б вимкнули цю оптичну лінію і в жодному б тролейбусі не працював валідатор. Ми цього не зробили, адже чекали діалогу. На сьогоднішній день міні-діалог вийшов. Розпочавши роботи, десь за кілька днів ми вже запустимо систему», — зауважив Олександр Безпалюк.

   Окрім того, він ще й детально розписав все у публікації на Facebook на власній сторінці, з якою ви можете ознайомитися, перейшовши за посиланням.

   А вже вчора, 20 лютого, відбулося засідання робочої групи з цього питання. «Робоча група відбулася саме з приводу подальшого увімкнення системи відеоспостереження по місту Житомиру. Домовилися, що фірма, яка обслуговувала в минулому році, увімкне систему», — проінформував Валентин Харченко, директор КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради.

   Отож, будемо слідкувати за перебігом подій і побачимо, чи дійсно система «Безпечне місто» вже дуже скоро знову запрацює. 

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 21/02/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework