Лікарні області отримали від благодійників дефібрилятори, медикаменти та дитячі ліжка

   Допомогу отримала Обласна клінічна лікарня імені О.Ф. Гербачевського, обласний онкологічний диспансер, житомирські центральні міські лікарні №1 та №2 і дитяча міська лікарня. Гуманітарну підтримку надали міжнародні благодійні фонди, розповідає голова правління "Українського фонду благодійництва" Олеся Морозова:

 

   "У нас укладено меморандум про співпрацю з благодійним фондом "Здорова нація". Також ми широко співпрацюємо з благодійним фондом "Ліга благодійників". "Ліга благодійників" нам надає завжди медрозхідники. Сьогодні вони надали нам бахіли та апарати для дефібрилятори. Благодійний фонд "Благо-Ц" нам передав дитячі ліжечка. Ми їх вже передали на будинок маляток і також маємо намір зробити екологічно чисту палату (тільки з дерева) в дитячій обласній лікарні".

   Окрім того, лікарні області від благодійного фонду "Здорова нація" отримали по дві тисячі ампул препарату "Реналган". Його використовують в реанімаційних та хірургічних відділеннях для знеболення. Також обласна клінічна лікарня збагатилася чотирма дефібриляторами. Говорить головний лікар медзакладу Богдан Леськів:

   "Залежно від комплектації, ціна такого апарата починається від 100 тисяч гривень. Всі апарати потрібні у першу чергу для відділень реанімації. В обласній лікарні на сьогоднішній день 76 реанімаційних ліжок. Зрозуміло, що бюджет області доволі потужний, але потребу перекрити не може. Тому нам таке обладнання, яке дає можливість відновити життя пацієнта, коли в нього зупиняється серце, є вкрай необхідним".

   Наразі в обласній лікарні близько 15 дефібриляторів, але цієї кількості не достатньо, тому, за словами Богдана Леськіва, така благодійна допомога є дуже вчасною і необхідною.

Джерело: Житомирська хвиля

Читайте також: Антикорупційний рух Житомирщини розповів про таємні схеми житомирського «УАШу»

Читайте також: Працівника пожежно-рятувальної служби визнано винним у несвоєчасному повідомлення про суттєві зміни в майновому стані

Читайте також: Там, на Майдані, кричати про любов до України легше, ніж захищати свою землю зі зброєю в руках

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 22/02/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework