Прокуратура вимагає скасувати дозвіл на користування надрами товариству, яке протягом 5 років не розпочало розробку родовища

  Коростенською місцевою прокуратурою опрацьовано інформацію з відкритих джерел щодо додержання вимог Кодексу України про надра  підприємствами, які діють на території Коростенського району, та встановлено факти неефективного використання надр, що порушує інтереси держави.

 

  Зокрема, йдеться про те, що у квітні 2013 року Державною службою геології та надр України видано ТОВ «Коростенський спецкар’єр №1», з метою видобування гранітів, придатних для виробництва щебеню будівельного та каменю бутового, спеціальний дозвіл на користування надрами Борщівського родовища площею 46 га, що в Коростенському районі.

  Однак товариство, одержавши дозвіл, протягом 5 років без вагомих причин так і не приступило до розробки родовища. Це у той час, коли чинним законодавством встановлено, що промислова розробка родовища має розпочатися протягом двох років з дня одержання зазначеного дозволу.

   Відповідно, до місцевого бюджету не надійшли очікувані кошти, які місцева громада могла б використовувати для розвитку інфраструктури населеного пункту.

  З метою відновлення інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища, місцева прокуратура заявила позов про припинення права користування надрами, надане ТОВ «Коростенський спецкар’єр №1».

  Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Последнее изменение Четверг, 22/02/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework