На Житомирщині за півтора тижні поліція повернула додому десяток юних мандрівників

  У період з 19 по 27 лютого працівники підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини встановили місцеперебування і повернули додому понад десяток дітей і юнаків. У більшості випадків юні мандрівники не поверталися додому вчасно через кохання або потяг до подорожування. Правоохоронці закликають громадян уважніше ставитися до своїх батьківських обов’язків і підліткових проблем власних дітей.

 

  Пізно увечері 24 лютого до Житомирського відділу поліції звернулася жителька обласного центру із повідомленням про зникнення її неповнолітньої доньки. За словами жінки, 15-річна дівчина пішла з дому близько 16-ї години і донині не повернулася. Її мобільний телефон вимкнений, а знайомі, з якими змогла поспілкуватися мати, не знали про місцеперебування своєї подруги.

  Під час розшукових заходів поліцейським ювенальної превенції вдалося встановити, що розшукувана до вечора гуляла вулицями обласного центру у компанії двох молодших за віком подружок. Також стало відомо, що, бешкетуючи, дівчата пошкодили припаркований у дворі багатоповерхівки автомобіль. Його власник згодом заявив до поліції про виявлені механічні пошкодження транспортного засобу. Після такої прогулянки молодші дівчата повернулися додому, а старша подружка навіть не повідомила, куди збирається йти далі.

  Правоохоронці виявили дівчину вже вранці наступного дня у торгівельно-розважальному комплексі. Вона зізналася, що побоялася повертатися додому пізно, а тому вирішила заночувати у знайомої. Мобільний телефон не вмикала навмисно.

  Нині школярку, якій поліцейські роз’яснили можливі негативні наслідки такої поведінки, передано матері. З обома поліцейські провели профілактичну роботу.

  Ще одну юну мандрівницю увечері 27 лютого розшукали поліцейські ювенальної превенції спільно з оперативниками кримінальної поліції у Житомирі. Соціальні педагоги одного зі спеціалізованих навчальних закладів інтернатного типу повідомили про зникнення 15-річної учениці. Батьки дівчини позбавлені батьківських обов’язків і дитина знаходиться під опікою школи-інтернату, де навчається. Правоохоронців повідомили, що раніше теж траплялися подібні випадки.

  У результаті розшукувану уже за кілька годин поліцейські виявили на одній з вулиць обласного центру, доставили до навчального закладу і передали вихователям. Об’єктом злочину дівчина не стала.

  Також упродовж зазначеного періоду житомирські патрульні допомогли жителям регіону встановити місцеперебування 4-річного хлопчика, який загубився у супермаркеті обласного центру,  16-річного малинчанина та інших юних мандрівників. Серед них і неповнолітня жителька Тернопільської області, яку поліцейські за орієнтуванням виявили на Житомирщині та передали колегам.

  Поліцейські закликають усіх батьків, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, уважніше ставитися до своїх батьківських обов’язків. Не залишайте дітлахів без нагляду, потурбуйтеся про наявність постійного телефонного зв’язку з дітьми, цікавтеся колом друзів та інтересів ваших чад. І не забувайте запитати, де знаходиться і чим займається ваша дитина у той чи інший час доби. У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

 Відділ комунікації поліції Житомирської області

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework