Китайці розширять об’їзну дорогу Житомира за €42 млн

  Китайська будівельна компанія Sinohydro Corporation Limited займеться реконструкцією Північної об’їзної дороги Житомира на трасі М-06 Київ – Чоп.

 

  Відповідний контракт Sinohydro Corporation Limited підписала з Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодор) ще наприкінці листопада 2017 року, передає kfund-media.com.

  Угода було укладено в рамках проекту «Пан’європейські коридори», який Укравтодор реалізує спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

 За умовами контракту, китайська компанія розширить об’їзну дорогу Житомира завдовжки 22,3 км із двох до чотирьох смуг руху. Завдяки цьому буде ліквідовано єдине вузьке місце між Києвом і Рівним на трасі М-06, що веде до кордону з Євросоюзом.

  Як повідомив в. о. керівника Укравтодору Славомир Новак, вартість цього проекту становитиме €42,3 млн. Він фінансуватиметься за рахунок кредиту ЄБРР і ЄІБ.

  Термін реалізації проекту – два роки. За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, китайські будівельники візьмуться до роботи в квітні.

  Sinohydro Corporation Limited входить до десятки найбільших будівельних компаній Китаю. Вона реалізує проекти в більш ніж 80 країнах, кількість її співробітників – 130 тис. осіб.

  Траса М-06 – основний транзитний коридор через Україну, який забезпечує вихід до Європейського Союзу – на Угорщину, Словаччину й Польщу.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework