В передмісті Житомира наступного року планують розпочати будівництво сміттєпереробного заводу

  Такими планами поділився під час брифінгу міський голова Житомира Сергій Сухомлин. Цей проект влада в обласному центрі планує втілити спільно з сусідніми об'єднаними територіальними громадами:

 

  "Будівництво сміттєпереробного заводу – це дуже дорогий проект. и відпрацювали декілька варіантів будівництва заводу, вже є приблизна сума, на яку ми розраховуємо, є де взяти ці кошти. Це будуть кредитні, грантові кошти під будівництво цього заводу, але у будь-якому випадку погашення кредиту – за рахунок коштів міського бюджету і за рахунок діяльності цього підприємства. Для того щоб здешевити цей проект для міського бюджету було запропоновано громадам, які знаходяться навколо Житомира, приєднатися до цього проекту".

  Міський голова додає, що в проекті є складові, які допоможуть за 15 років повернути вкладені інвестиції. Де саме буде розміщено сміттєпереробний завод Сергій Сухомлин не конкретизує. Є три варіанти локації, але перед тим, як прийняти остаточне рішення, обов'язково проведуть громадське обговорення.

  "Пропозиції були різні: від 35 мільйонів євро від польських компаній до 120 мільйонів доларів від іноземних фондів. Але я розумію, що ці проекти для нашого бюджету нереальні. Тому мова йде про суму від 7 до 11 мільйонів євро, а більш точну суму ми можемо сказати, коли вже буде виготовлено ТЕО", – зазначив Сергій Сухомлин.

  Питання про виготовлення ТЕО, тобто техніко-економічного обґрунтування, буде винесене на сесію Житомирської міськради 1 березня. За словами очільника міста, після цього можна буде назвати більш точну суму для будівництва заводу.

Джерело: 103fm.com.ua

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework