Підтримка бізнесу, жителів села, громадських організацій та власників сонячних електростанцій: ініціативи керівництва області у 2017 році

    У 2017 році за ініціативи голови ОДА на Житомирщині запрацювали нові перспективні напрямки розвитку області. Про це Ігор Гундич розповів у понеділок, 26 лютого, під час звітної прес-конференції. Захід відбувався в с. Почуйки Попільнянського району.

   Серед напрямків, ініційованих Ігорем Гундичем, підтримка бізнесу, відшкодування за встановлення сонячних електростанцій, активізація програми для жителів села «Власний дім», грантова підтримка громадських організацій, відродження футболу.

    Підтримка бізнесу

   Підприємства, які займаються виробництвом, можуть отримати тепер уже до 1,5 млн грн кредиту терміном до 3 років із компенсацією облікової ставки НБУ на дату підписання договору (а це – до 200 тис.грн.).

    У минулому році перші 2 підприємства успішно скористалися цією програмою та залучили кошти на розвиток бізнесу.

    Сонячні електростанції

    Власники приватних сонячних електростанцій на Житомирщині можуть отримати відшкодування 20% вартості (до 50 тис грн)електростанції.

    62 сонячні електростанції з’явилися на Житомирщині за менш, ніж рік дії програми. Власники отримали компенсаціюзагальною сумою більше 1 млн грн.

   Також саме завдяки цій підтримці Житомирщиною зацікавилися інвестори: за останні 2 місяці в області дали старт 3-м потужним проектам з будівництва сонячних електростанцій для промислового виробництва електроенергії. Загальна сума очікуваних інвестицій – понад 60 млн євро.

    «Власний дім»

   23 родини скористалися програмою у 2017 році – взяли пільговий кредит на будівництво, придбання та ремонт житла у селі.

   Голова ОДА ініціював збільшення меж пільгового довгострокового кредитування під 3%: до 300 тис грн на будівництво, до 200 тис грн на придбання і до 150 тис грн – для ремонту житла.

   Перший мільйон для громадських організацій

   У 2017 році вперше було виділено 1 млн грн на грантову підтримку ініціатив громадськості, що стало результатом реалізації 17 проектів.

   У 2018 році ГО зможуть також реалізувати проекти за підтримки ОДА: старт заявок розпочнеться 1 березня.

  Серед перспективних ініціатив голова ОДА також відзначає підтримку патріотизму та моральних цінностей – це встановлення пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, підсвічення ОДА кольорами державного прапору, відновлення Меморіалу пам’яті Героям Базару в Народицькому районі та пам’ятного знаку Борцям за волю України в Овручі.

    Крім того, Ігор Гундич поставив перед собою завдання відродити футбольну славу Житомирщини.

   «Ми робимо все, аби на Житомирщину повернувся великий футбол: почали із відродження ФК «Полісся», завдання перед яким – вийти у 2019 році в І лігу. Дали старт підтримці дворових команд – маю як мінімум сотню м’ячів для дітей, у яких я бачитиму бажання займатися спортом. Адже вони – потенційні майбутні спортсмени», – наголошує керівник області.

За матеріалами Житомирської ОДА

Читайте також: Освіта і медицина Житомирщини‒2018: утеплення шкіл, новий освітній простір, амбулаторії нового типу, центри реабілітації та допомоги

Читайте також: У 2017 році Житомирщина отримала на реалізацію проектів 134,9 млн грн із коштів ДФРР

Читайте також: Завдяки сонячній електростанції родина з Олевська навіть взимку забезпечує дім енергією та теплом

Читайте також: Рiк позитивних змiн 2018-ий: Гаряча лiнiя голови ОДА, продовження ремонту дорiг та встановлення LED-освiтлення

Читайте також: Драматичний театр, гiмназiї, школа та вуличне освiтлення Високiвськоi ОТГ - найбiльш масштабнi реалiзованi проекти ДФРР на Житомирщинi

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework