5 кримінальних справ від початку року відкрито на лісопорушників на Житомирщині

  За минулу добу державною лісовою охороною підвідомчих підприємств Житомирського ОУЛМГ незаконних рубок дерев на землях лісогосподарського призначення підвідомчих підприємств не виявлено.

 

  Рейдова бригада державного підприємства «Білокоровицьке ЛГ» 27 лютого в с. Жубровичі Олевського району зупинила трактор Т-40, який з допомогою двох причеплених кінних возів транспортував дрова дубові у кількості 8 складометрів. При перевірці дозвільних документів на перевезення дров дубових водій трактора не надав.

  Для з'ясування походження деревини, лісопродукцію вилучено та передано на зберігання на Жубровський проміжний склад ДП «Білокоровицьке ЛГ». А на власника транспортного засобу накладено адміністративне стягнення за порушення встановленого порядку вивезення деревини.

  Всього з початку року проведено більше тисячі рейдів з охорони лісів від лісопорушень, до адміністративної відповідальності притягнуто 21 особу, накладено та стягнуто 5,4 тис.грн. адміністративних штрафів. За незаконну рубку дерев притегнено 6 осіб, за порушення мисливського законодавства - 11 осіб та 4 особи за іншими статтями адмінкодексу.

  Під час проведення рейдів виявлено 15 випадків незаконних рубок, масою 143 куб.м. Розмір шкоди, заподіяною лісу, становить 1286,9 тис.грн. З порушників стягнуто 13,5 тис.грн. До правоохоронних органів передано 13 справ на суму 1273,4 тис.грн. Відкрито 5 кримінальних проваджень.

  Найтривожнішою є ситуація в лісах, що межують з Рівненщиною. Мешканці сіл Борове, Кісоричі, Нетреба Рівненської області організовуються у цілі злочинні угрупування та здійснюють не тільки незаконні рубки у лісах Житомирщини, але й напади на державну лісову охорону.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework