Міська влада підтримує стратегію і програму розвитку міської бібліотечної мережі

  На минулій сесії міської ради депутати одноголосно підтримали проект рішення про створення дитячих куточків та зон читання при міських бібліотеках і виділили на його реалізацію  234 тисячі гривень з міського бюджету.

 

  Згідно нової стратегії в бібліотеках  мають бути облаштовані зони, де батьки разом з дітьми зможуть проводити  своє дозвілля знайомлячись з новинками літератури у вільному доступі, аудіокнигами тощо. Планується, що такі зони культурного сімейного відпочинку будуть діяти у філіалах №1, 3, 4, 8 та 16, а  при Центральній міській бібліотеці ім. В.Земляка працюватиме денний  дитячий табір книголюбів.

   Виступаючи перед депутатами і  презентуючи нові напрямки у діяльності бібліотек обласного центру директор Комунального підприємства «Централізована бібліотечна система» ЖМР Л.П.Харчук сказала:

  «Для бібліотечної системи Житомира сьогодні доленосно важливо  заново знайти своє унікальне місце в громаді, культурі, інтелектуальному житті містян. Сучасна бібліотека має стати не лише місцем,  куди звертаються за знаннями та інформацією. Вони мають повернутися  обличчям до усіх житомирян і стати осередком, де панує дух інтелектуального розвитку і поваги до книги, де плекаються родинні духовні цінності, які завжди високо шанувалися в Україні.  Адже той, хто читає книги, завжди керуватиме тими, хто дивиться телевізор або грає у комп’ютерні ігри».

  Міська бібліотечна мережа демонструє сьогодні свою готовність іти в ногу з часом,  освоювати нові інформаційні ресурси та відповідати на запити «цифрового» покоління. Як і у багатьох європейських бібліотеках, тут запроваджена електронна система АБІС, яка дозволила замінити традиційні технології на автоматизовані, починаючи з комплектування і закінчуючи введенням єдиного електронного читацького квитка.

   Працівники міської бібліотечної мережі презентували на сесії  електронні читацькі квитки і вручили їх депутатам міської рад.

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework