У Станишівській ОТГ затверджено Кодекс депутатської етики

  На останній сесії депутати Станишівської сільської ради одноголосно підтримали проект рішення «Про затвердження Кодексу депутатської етики».

 

  Як зауважила секретар сільської ради Катерина Клименко, Кодекс депутатської етики розроблено на виконання рішення попередньої сесії та з метою зміцнення довіри громадян до Станишівської сільської ради, забезпечення ефективної депутатської діяльності та уніфікації вимог до депутатів сільської ради.

  «Мені, як юристу, цікава частина документа, де описана відповідальність за порушення норм Кодексу: які наслідки він матиме для депутатів. Так, у разі невиконання депутатом сільської ради діючого законодавства, Регламенту ради та своїх обов’язків у раді і її органах, сільська рада за попередніми висновками профільної комісії може поінформувати виборців через ЗМІ щодо ставлення депутата до виконання своїх обов’язків», - зазначив регіональний консультант з юридичних питань АМУ Андрій Дяченко.

  Експерт Офісу реформ у Житомирському РВ АМУ А.Дяченко зауважив, що засади здійснення депутатської діяльності, їх обов’язки та права, у прийнятому  Станишівською сільрадою Кодексі, закріплюють ті норми, що прописані у Законі України «Про статус депутатів місцевих рад». Окрім цього, питання дисципліни та етики визначені окремим розділом в Регламенті Станишівської сільської ради та у законі «Про засади запобігання корупції».

 Із рішеннями Станишівської сільської ради можна ознайомитись на сайті http://stanyshivska.gromada.org.ua/

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework