На Житомирщині судитимуть директора-депутата райради та його поплічника голову сільської ради за привласнення понад 400 тис грн бюджетних коштів

  Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо сільського голови однієї із сільських рад Олевського району та директора місцевого підприємства, який водночас є депутатом районної ради.

 

   28 лютого 2018 року, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт та скеровано до Олевського районного суду Житомирської області для розгляду по суті.

  Зокрема, сільського голову та його спільника директора-депутата обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

  Крім цього, обох обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ст.191, а саме, сільського голову -  за ч.4 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб), директора-депутата – за ч.5 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах) КК України.

  Під час досудового розслідування установлено, що зловмисники протягом 2015-2016 років шляхом складання та видачі офіційних документів, у яких містилися неправдиві відомості, незаконно заволоділи частиною грошових коштів, призначених для виконання комплексу робіт з капітального ремонту низки об’єктів сільської громади.

  Унаслідок таких дій, сільський голова вчинив розтрату бюджетних коштів однієї з сільських рад Олевського району на суму понад 300 тис грн, а керівник підприємства, який водночас є депутатом райради, заволодів бюджетними коштами на суму понад 400 тис грн.

Викрито незаконні оборудки обвинувачених завдяки професійним спільним діям прокуратури області та Головного управління Нацполіції в області, які проводили досудове розслідування.

Довідково: санкції зазначених статей передбачають покарання, зокрема, ч.4 -позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, ч. 5 -  позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Понедельник, 05/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework