На Житомирщині судитимуть організовану злочинну группу, яка незаконно вирубала дерева породи дуб у лісництві Олевського району

  Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3-х членів організованої злочинної групи, які скоїли незаконну порубку дерев породи дуб у лісництві Олевського району.

   Установлено, що житель с. Радовель Олевського району, будучи обізнаним про встановлений чинним законодавством порядок проведення рубок лісу, організував і очолив злочинну групу, до складу якої залучив знайомих односельчан, з метою незаконної вирубки лісу.

  Відтак, протягом жовтня - грудня 2017 року група зловмисників скоїли низку злочинів, пов’язаних з незаконною порубкою дерев у Жубровицькому лісництві ДП «Білокоровицьке лісове господарство».

  Унаслідок протиправних дій організованої злочинної групи заподіяно істотну шкоду довкіллю і охоронюваним законом державним інтересам на суму майже 100 тис грн.

  Організатор і співвиконавці злочинної групи обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісах, що заподіяла істотну шкоду, вчинена повторно, організованою групою).

  У середу, 28 лютого 2018 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Олевського районного суду для розгляду по суті.

  Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме прокуратура Житомирської області.

  У ході досудового розслідування підозрювані відшкодували частину завданих збитків на суму 30 тис грн.

  Прокуратурою області, з метою відшкодування завданої шкоди у повному обсязі, пред’явлено в інтересах держави до підозрюваних цивільний позов на суму 65 тис грн.

  Злочинні дії організованої групи викрито завдяки спільним діям слідчого управління Головного управління Нацполіції та Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки.

  За скоєння злочинів зазначеної категорії передбачено покарання - обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework