В Баранівському лісгоспі цього року створюватимуть лише мішані лісові культури

   Хвойні ліси державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство», як власне і усього Полісся, страждають від усихання та короїда. Нині уражена територія соснових насаджень становить 2200 га і має тенденцію до різкого збільшення.

  «Якщо раніше хворіли переважно пристигаючі ліси, віком понад 80 років, - каже директор підприємства Анатолій Остудімов, - то зараз інтенсивно всихають середньовікові насадження і навіть молоді лісові культури. До прикладу, у 2011 році площа суцільних санітарних рубок в лісгоспі становила 40 га, у 2017 році вона зросла до 347 га.»
Як показує досвід, першочергово інтенсивно гинуть одноярусні одновікові лісові масиви з однією чи двома основними породами, адже вони менш стійкі до різноманітних ризиків - вітровалів, ураження грибами, пошкодження шкідниками, особливо короїдами.
Тому цього року на усіх без винятку зрубах в лісгоспі створюватимуть мішані лісові культури. Їх площа сягатиме 300 га.

   Для цього підприємством заготовлено 3594 кг лісового насіння. В теплицях та розсадниках вирощено понад 2 мільйони сіянців. Окрім основних лісоутворюючих порід мають і насіння супутніх та кущових: клена гостролистого, липи дрібнолистої, вільхи чорної, ясена звичайного, бузини червоної, калини тощо.
В минулому році крім традиційних для території підприємства лісокультурних видів (сосни, дуба, вільхи, берези) створили і 2 гектари культур модрини європейської.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework