11 дитячих майданчиків, розташованих у селах і селищах, стануть безпечнішими в експлуатації

  Прокуратура Житомирської області, у межах своїх повноважень, продовжує захищати права дітей на безпечні умови життя і здорового розвитку, отримання можливостей для культурної і творчої діяльності, дозвілля і відпочинку.

   Зокрема, вже у лютому поточного року, за втручання органів прокуратури 11 дитячих майданчиків, розташованих у селах і селищах, стануть безпечнішими в експлуатації.

  Йдеться про те, що органи місцевого самоврядування, на території яких встановлено дитячі майданчики, не забезпечили проведення робіт з технічної інвентаризації, паспортизації дитячих майданчиків, не провели обстеження і перевірку технічного стану їх конструкцій. Такі факти виявлено на території смт. Черняхів (4 майданчики), Мартинівської сільської ради Пулинського району (2 майданчики) та м. Коростишів (5 майданчиків).

  Така бездіяльність органів місцевого самоврядування призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров’ю дітей, що порушує визначені чинним законодавством інтереси держави у сфері охорони дитинства і несе загрозу життю та здоров’ю дітей, які проводять дозвілля на цих майданчиках.

  З метою усунення порушень органами прокуратури вжито заходи представницького характеру.

  Відтак, за позовами місцевих прокуратур Житомирським окружним адміністративним судом зобов’язано Коростишівську міську, Черняхівську селищну та Мартинівську сільську ради затвердити плани інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою населення, а також дитячих майданчиків, на підставі яких має бути проведена їх інвентаризація та паспортизація.

  До відома: порядок проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації визначено Інструкцією з проведення технічної інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою населених пунктів, затвердженою Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №550 від 29.10.2012 (далі - Інструкція).

  Пунктами 1.4 Інструкції визначено, що технічна інвентаризація та паспортизація об’єктів благоустрою проводяться власником, балансоутримувачем або виконавцем на підставі договору із замовником або самостійно. Технічна інвентаризація об’єктів благоустрою може бути плановою або позаплановою. Планова технічна інвентаризація повинна проводиться згідно з планами, затвердженими органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

 

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework