На Житомирщині відкрили групу карате для дітей з особливими потребами. ФОТО

   Близько трьох місяців тому ДЮСШ управління у справах  сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради разом із спортивно-оздоровчим клубом "СІЧ" вікдрили відділення карате для дітей з особливими потребами. Як проходять тренування та яких успіхів уже досягли діти на заняттях дізнавався Novograd.city.

 

    Перш за все, що одразу помічаєш, це те, що діти займаються не в звичних білих кімоно, а – в домашньому одязі.

kd 07031809 1

   Розпочинається все зі звичайної розминки, різниця хіба що в хаотичності рухів. Усі рухи діти виконують з цікавістю. Звичайно, не кожна вправа виходить добре, бо хтось меткіший, хтось тільки вчиться. Головне, що від них не вимагають чогось неможливого, кожна їхня нова спроба – це вже добре.

kd 07031809 2

   За тим, щоб кожен маленький каратист робив у міру своїх сил, слідкує Руслан Загривий. Він вже 15 років займається тренерством, але до цього вів звичайні групи. Про те, що випала нагода займатися з дітками з обмеженими можливостями, зовсім не жалкує, навпаки – з радістю допомагає їм та створює особливу атмосферу, щоб усім було комфортно. Він добре вивчив діагноз кожного свого вихованця та дає дітлахам тільки ті вправи, які вони зможуть виконати.

kd 07031809 3

   Те, що такі дітки особливі, кожен зі свідомих батьків чітко розуміє. Саме тому, мабуть, вони і хочуть дати їм максимум можливостей для нормального розвитку, а спорт – це важлива складова здоров’я. У групі є кілька вихованців, яким тяжко займатися без матусь, уже дуже їм потрібна підтримка та схвальне слово найріднішої людини. Тож мами, які щодня приводять своїх чад на заняття, стають разом з ними займатися, але не всі, звичайно. Матері дуже щасливі від того, що їхнім діткам випала така чудова нагода займатися спортом та здобувати такі ж знання, як і їхні здорові ровесники.

kd 07031809 5

  Обмежень у віці немає. Відділення відвідують як дівчата, так і хлопці, займаються теж нарівні. Наймолодшому спортсмену – всього 6 рочків, найстаршому – 13. Обмеження тут лише одне: незважаючи на кількість дітей в групі, до кожного свій індивідуальний підхід.

   Про досягнення відділення говорити зарано, адже воно існує всього 3 місяці. Та в кожної дитини вже є свої маленькі перемоги.

   Через те, що тренування відвідує 14 діток із різними хворобами, вирішили створити дві групи. Перша – для тих, кому техніка карате не до снаги – фізкультурно-реабілітаційна підготовка. Тут діти виконують переважно фізкультурні вправи, проходять своєрідну фізичну реабілітацію. Друга група спортивніша, бо саме в ній і вивчають карате, хоча є і тут певні обмеження, що стосуються трюків та поєдинків.

kd 07031809 6

    Це дуже важлива практика для Новограда-Волинського, адже в європейських країнах роблять усе можливе, щоб діти з обмеженими можливостями мали все найкраще і не почувалися обділеними.

Джерело: novograd.city

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework