Сухомлин: У 2018 прийняте рішення приватизувати багато об'єктів, продаж яких відбуватиметься через систему «Прозорро" та аукціони

   У вівторок, 13 березня, відбувся брифінг за участі Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, на якому він відповідав на ряд запитань представників місцевих ЗМІ.

 

   Зокрема, під час заходу присутні заговорили й про бюджет міста.  

  «Бюджет розвитку, який ми цьогоріч запланували,  менший аніж бюджет розвитку 2017-го. Але, водночас, у нас ще є потенціал, на яки ми теж розраховуємо.  Цього року було прийняте рішення для приватизації досить великої кількості об'єктів. Їх продаж здійснюватиметься через систему ""Прозорро" та через аукціони. Ми сподіваємося отримати в місцевий бюджет більше 50 мільйонів гривень. Я говорю більше 50 млн грн, але ця сума може бути й більшою: ми можемо отримати (ред. міський голова говорить образно) й 100 мільйонів, коли вже відбудуться аукціони.

  Нині вже є підписаний закон "Про приватизацію" державної та комунальної власності. Але потрібно, щоб Кабмін прийняв деякі підзаконні акти ,  тому цей процес приватизації нині в нас трохи "пригальмувався". А розпочнеться він вже десь за три місяці. Це орієнтовний термін.

   А з приводу тих сум, про які я зазначив вище, скажу , що ми зможемо на них розраховувати вже у другому кінці року, навіть ближче до осені. Але це дійсно та потенційна  сума (ред. мається на увазі орієнтовні 50 мільйонів гривень надходжень до міського бюджету), на яку ми точно можемо розраховувати.    

    Згадав міський голова і про те, нині владою Житомира ведеться робота й  з наповнення бюджету за рахунок отримання коштів від оренди землі. «Нагадаю, що минулого року була завершена інвентаризація землі. Наприклад, серед них були й ті ділянки земель великих обсягів, по яким або були укладені ще старі договори оренди, або ж ділянки, які не були оформлені. Це все дає нам надію, що цього року ми все ж виконаємо план. А він у нас, до речі, у 2018-му  на 50 мільйонів більший, ніж минулого року не в останню чергу від податку на оренду землі та надходжень від сплати оренди земель», — зауважив Сергій Сухомлин.    

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework